Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Pomoc w ukończeniu namiotu

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano
Cytat

czyli teraz mam kupić kabel z 3 metry i 3 wtyczki do kontaktu, dobrze rozumiem?

dokładnie

Cytat
A przewód wentylacyjny to coś takiego z dużą średnicą i koloru srebrnego zapewne ?

PRZEWÓD WENTYLACYJNY ALU/PCV 127/1M

Odradzam te srebrne bez jakiekolwiek izolacji, strasznie hałasują.

Opublikowano

To powinienem zmierzyć średnicę wentylatora gdzie będzie wlatywać powietrze czy wylatywać? Czyli muszę połączyć najpierw filtr potem wiatrak. Między nimi ma być przewód wentylacyjny co ukazałeś na zdjęciu, czy dobrze rozumiem ? 

Opublikowano

Czekaj czekaj, montujesz najpierw filtr powietrza, do niego podłączasz wentylator i potem rurą na zewnątrz boxa, lub filtr -> przewód wentylacyjny i na końcu wentylator poza boxem. Średnica wszystkich elementów musi być taka sama lub zbliżona, można połączyć inne średnice przejściówkami lub taśmą :D

Opublikowano

Aha to i tak i tak musi być dziura zrobiona w boksie, właśnie myślałem, że da się ominąć te z mojej perspektywy problematyczne działanie, a tu jednak nie da się tego ominąć.  

Już wiem jak zrobić dziurę w namiocie takim czymś okrągłym do wiertarki, tylko czy może ktoś powiedzieć jak to się fachowo nazywa ? 

A czy możesz powiedzieć, która opcja wyżej wymieniona przez Ciebie jest praktyczniejsza i lepsza? Zaczynam coś ogarniać, bynajmniej w głowie jakoś sobie to układam jak zrobić mądrze. Muszę do budowlanego sklepu się wybrać :)

Chciałbym zwrócić uwagę na to, że zależy mi na redukcji hałasu, 

Opublikowano

A może ktoś powiedzieć, co jeżeli w miejscu gdzie stoi namiot jest wilgotność 90 % ? W boksie nie wiem, bo nie podłączone sprzęty, lampa 600 nagrzeje i podwyższy temperaturę ?

Opublikowano

Podejrzewam że przy takiej wilgotności szybciej ci się elektryka wyeksploatuje. Lampa (balast) na bank ma przedział wilgoci w której może pracować a 90% to bardzo dużo. Co ci tworzy taką wilgoć?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+