Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Pomoc w ukończeniu namiotu

Recommended Posts

Opublikowano

Ja nie wchodzę w zewnętrzne linki. Także kasuje te i proszę umieszczaj zdjęcia w galerii, jak dodać fotki jest wyżej.

Cytat

Rozkręcę go jeżeli mi się uda i pokażę wnętrzności 

Nie rozkręcaj tylko daj fotkę od góry. Jeżeli masz tam zasilacz to spoko i nie musisz nic do oświetlenia dokładać :) 

Cytat

WENTYLATOR KANAŁOWY FI 100MM 100M3/H a proszę mi pomóc, co do niego jeszcze powinienem dokupić? 

Ten wentyl może okazać się za słaby i ciężko dobrać do niego filtr, lepiej weź droższego ale mocniejszego

WENTYLATOR KANAŁOWY FI 150MM 280M3/H

FILTR WĘGLOWY ECONOMY FI 125MM H250MM 240-360M3/H - filtr jest koniecznością jeżeli nie chcesz by zapach roznosił się po całym mieszkaniu. Są odmiany co puszczają ostry zapach już w fazie wegetacji. Starczy na 3 growy a później możesz go zregenerować wymieniając węgiel i filtr wstępny.

REDUKCJA PLASTIKOWA / ŁĄCZNIK FI 150/125MM  -  nie jest to koniecznością, taśma też da radę :)

PRZEWÓD WENTYLACYJNY ALU/PCV 150/1M - przynajmniej jeden metr

• Replies 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

Tam masz zasilacz magnetyczny, jak piszesz 100W to taką żarówkę podłączasz, do 600W potrzebujesz zasilacz o mocy 600W a odbłyśnik nie spalił by się a wypalił, po prostu dosyć szybko aluminium by straciło swoje właściwości odbijające. Jeżeli podłączysz żarówkę 600W do zasilacza 100W pewnie dosyć szybko wykończysz zasilacz a żarówka i tak by pracowała tylko na 100W.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, ponownie,

Powiedzcie czy wystarczy tak pomalowany namiot, czy jeszcze dokupić puszkę i jeszcze jedną warstwę nałożyć. Oraz drugie pytanie czy malować dół i górę ? Proszę o podpowiedź, Zdjęcia dodałem do albumu 

Opublikowano

Rozumiem a może ktoś mi pomóc podłączyć i poumieszczać w boksie te rzeczy, w sensie wysokość i co mi jeszcze trzeba do ruszenia z dziełem. Zupełnie nie znam się na elektryce i jest to mi trochę obca dziedzina, nie wiem jaki kabel do jakiego nawet w sensie przewodów. Dlatego będę wdzięczny za wszelkie sugestię. 

Opublikowano

"dołem mają być otwory wlotowe" to mam rozumieć, że tylko jeden wiatrak zamontować do wylotu powietrza na górze? I myślę, że trzeba filtr zamontować jakoś na ten wiatrak (tylko jak? Wiem, że trzeba mocno zamontować filtr bo nabiera ciężkości). A ile dziur zrobić na dole jedną czy dwie. I mam pytanie jak mam zrobić dziurkę w górze boxa na wentylator i ogólnie dziurę (mam wyrzynarkę ale nie wiem jak nią wyciąć dziurę, co innego było z przecięciem płyty z tym dałem radę :), zaś ze środka płyty to nie mam zupełnie koncepcji jak to zrobić)

Jeżeli chodzi o malowanie to myślę, że teraz powinno wystarczyć 

Mam pytanie odnośnie szczelności czy powinienem coś zrobić z tą szparą jak tak to jak ją zatuszować? 

Jeżeli chodzi o wiatraki to powinienem kupić kabel eletryczny i wtyczkę do kontaktu? I rozumiem, że te kabelki jakoś podłączyć razem, ciekawe czy są uniwersalne kolory w kablach czy może różne? Według mnie troszkę się różni przykład podany przez Vita odnośnie montażu wiatraka, lub co pewnie jest bardziej realne ja po prostu się nie znam na tym, dlatego poproszę łopatologicznie. 
Będę wdzięczny, za wszelkie pozytywne sugestie, 

Opublikowano

"dołem mają być otwory wlotowe" to mam rozumieć, że tylko jeden wiatrak zamontować do wylotu powietrza na górze?

dokładnie

I myślę, że trzeba filtr zamontować jakoś na ten wiatrak (tylko jak? Wiem, że trzeba mocno zamontować filtr bo nabiera ciężkości).

Zobacz w moich growlogach jak mam filtr podpięty. Bez przynajmniej metra przewodu wentylacyjnego będzie Ci ciężko to zamontować.

A ile dziur zrobić na dole jedną czy dwie

W growboxach masz 3 otwory, po każdej stronie. Zobacz na boxy.

Mam pytanie odnośnie szczelności czy powinienem coś zrobić z tą szparą jak tak to jak ją zatuszować? 

może służyć jako wlot :) wyjdzie w praniu czy trzeba coś z nią zrobić.

Jeżeli chodzi o wiatraki to powinienem kupić kabel eletryczny i wtyczkę do kontaktu? I rozumiem, że te kabelki jakoś podłączyć razem, ciekawe czy są uniwersalne kolory w kablach czy może różne?

Wszędzie są takie same, jak się różnią to nie dużo. Jak nie będziesz wiedział który z którym to zrób zdjęcie tych kabli razem, połączymy Ci je :) 

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+