Ambasadorka Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Spaghetti Carbonara na mój sposób z Masłem Konopnym Bio. Szybki przepis, przygotowanie tego dania zajęło mi ok 25-30 minut. Składniki: boczek makron spaghetti pełnoziarnisty śmietana kremówka 30% żółtko ser najlepiej parmezan lub mozzarella cebula czosnek pieprz sól bazylia świeża bazylia kilka listków BIO masło konopne Makaron gotuje według zaleceń producenta, odlewam i odcedzam. Boczek kroję w kosteczkę i paseczki, patelnie teflonową rozgrzewam wrzucam boczek i podsmażam go na zloty kolor. Cebulkę kroje w kosteczkę, i dokładam do boczku. Smażę kilka minut i zalewam śmietanka kremówką. Przykrywam pokrywką na kilka minut oraz zmniejszam ogień. Ser trę na tarce o drobnych oczkach, żółtko przekładam do miseczki, roztrzepuje i dodaje sól pieprz oraz bazylię, dodaje ser i dolewam do sosu. Mieszam często sprawdzając zagęszczenie sie sosu. Świeża bazylię siekam, i dokładam do sosu. W teflonowym rondlu rozgrzewam 1 łyżkę bio masła konopnego. Czosnek przeciskam przez praskę. Na rozgrzane masło wrzucam czosnek czekam ok 15 sek. aż sie lekko podsmaży dodaje porcję makaronu. Podsmażam ok 1 -2 minut następnie dodaje biały sos do makaronu, dokładnie mieszam tak aby kluseczki były oblepione. Porcjuje na talerze, posypuje serem i Gotowe Faza weszła mi dość szybko i działa mocno, także spokojnie mała łyżeczka by starczyła. Faza trzymała mnie przez 8 godzin, po czym nastąpił taki pakman - szarańcza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.