drived.drived Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 Witam, piszę ten post tylko po to aby upewnić się w moim wymyśle W miesiącu, który obecnie jest czyli Lipiec z tego co mi wiadomo dzień trwa 16h ~~30min czyli odpowiednio długo aby sezonówki w Polsce dalej pozostały w trybie VEG. Jak wiadomo aby dana sezonówka przeszła w tryb FLO potrzebuje naświetlenia 12/12 lub odpowiednio krótszego np. 11/13, odstępstwami są odmiany półautomatyczne ale nie o to chodzi w tym wątku, więc snuję wniosek, że na upartego gdybym w dniu dzisiejszym w szklarni posadził np. Maroca lub Easy Sative ta gdy wykiełkuje załapie się jeszcze na fazę VEG i gdy będzie jeszcze mała wejdzie na FLO. Czyli plon i tak i tak by był bo to tak samo jak bym w Indoor 12/12 od seeda walił. Dobrze myślę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 Od 21 czerwca każdy dzień jest krótszy więc się spiesz, niektóre rośliny już mogą się określać. A plonu nie ma co porównywać, w fazie weg roślina wykształca w szczególności masę korzeniową, im mniejsze korzenie tym mniejsza roślina i mniejszy plon. Im dłuższa faza wegetatywna tym większa roślina urośnie, a im większa roślina tym większy plon. Tak czy inaczej nie trać czasu na myślenie tylko mocz pestki i kop dołki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 ja już pierwsze męskie rwałem mimo to podobnie jak ty dorzucam i z właśnie z pestek wychodzą myślę że wyjdą nam mini roślinki na parę gie w tym roku wysadziłem sobie w marcu na parapecie aby wcześniej zacząć były krótkie dni i i kilka sztuk zaindukowało i zaczęło kwitnąć były malutkie kilka pięter a kwitnące najdłuższe dni około czerwca roślinę rewegują kiedyś prawie dojrzałego skunka dałem na out i się cofnnął na veg topy się rozłażą i zamieniają w odgałęzienia co potrafi zrobić roślinę potwora bardzo gęsto rozgałęzionego ty masz szklarnię, co pozwoli ci przetrzymać nieco dłużej, i powinno się udać czekam z zaciekawieniem na twojego growloga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.