Ambasadorka Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Cannabis Kakao - Cannabis Cocoa Szybkie kakao z suszu 1 grama. Składniki: mocno zmielony gram suszu sativy 1 łyżka masła 83% szklanka tłustego mleka 2 płaskie łyżki cukru brązowego Susz miele bardzo drobno, podgrzewam w rondelku i dokładam łyżkę masła, roztapiam dokładnie mieszając susz z masłem, mocno dogniatając tak aby susz wchłonął jak najwięcej tłuszczu. wlewam szklankę ciepłego mleka, i ustawiam na najmniejszym ogniu tak aby proces gotowania trwal ok 15-20 minut. Gdy mleko zagotuje się dodaje cukier i kakao. Przelewam przez sitko do zaparzania tak by nie pić fusów chyba ze ktoś lubi Ale jedzeniu suszu wiąże sie z uczuciem trawienia - fajne doznanie konopnego młodego kucharza Jak widać kakao działa Super efekt, po ok 40 minutach czuć zmiany ale po ok 1-2 h super faza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest joker Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 fajnie cos na zimowe wieczory z racji ze przy temp 30 stopni sie nie sprawdzi hehe ale na zime przeszperam przepisy ambasadorki to obiecuje niewiem czy dacie zemna rade na pełnej .... pozdrawiam jok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koz1 Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 W sam raz na deszczowe dni . Musi to być koniecznie sativka, czy mogę dać indyjkę (teraz póki co tylko tym dysponuje)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Polecam zrobić jednak masełko szybkie a następnie kakao lub czekoladę. Z topa jest słabsze w długości fazy, i mniej apatyczne niż z masła. Z masła haj utrzymuje sie kilka godzin, z kakao szybkiego ok godziny zapłon godziny fazy i schodzi. Dlatego ekstremalnie szybko można śmiało robić, ale są to dosłownie kilkanaście minut więcej czekania ale za to smaczniej, lepsza faza i dłuższy haj. A to jaką odmiankę użyjesz to Twoja indywidualna kwestia Mi sativa w upalny dzień daje mega haj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts