Ambasadorka Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Witam Wszystkich Serdecznie w Dziś w SPAnnabis Ambasadorki Coffe Peeling & Cannabis Peeling Kawowo - konopny. Idealny peeling antycellulitowy dla kobiet. Pelling który ujędrnia skórę ciała już po pierwszym stosowaniu. Peeling kawowy stosuję od roku. Postanowiłam połączyć z właściwościami konopi. Peeling wykonuje raz w tygodniu więc wykonałam sobie na cały miesiąc Dzieki kofeinie zawartej w zaparzonej kawie skora natychmiastowo ujędrnia się. Peeling nie tylko mogą wykonywać kobiety, zachęcam panów do złuszczania martwego naskórka. Zbliżają sie wakacje warto zadbać o skórę, poprawić jej kondycję. Wykonanie takiego peelingu jest banalnie proste. Składniki: 8 łyżek kawy mielonej pół szklanki wrzątku 1 łyżka masła konopnego 2 łyżki oleju kokosowego pół łyżeczki olejku migdałowego 6-7 kropel olejku lawendowego Kawę zaparzam, odcedzam i przekładam do rondelka, dodaje masło, oleje i rozpuszczam ciągle mieszając ok 3-4 minut. Przelewam do foremek. I wkładam do lodówki, a następnie zamrażarki. Stwardniały peeling przekładam do woreczków. Gdy tylko najdzie mnie ochota na peeling, wyjmuje z foremki i zabieram się za masaż. Peeling wykonuje się następująco. Po kąpieli lub przed Kostkę rozsmarowuje na całym ciele przez ok 10-15 minut. Zapach kawy pobudza i odpręża, masaż jest przyjemny. Dzięki olejom skóra jest wyjątkowo gładka i mila w dotyku, delikatna lekko pachnąca kawą. Dlatego fajnie robić go po kąpieli, nie ma konieczności dodatkowo nawilżać kremami/ balsamami. Wiem na pewno, nie skorzystam już nigdy z innych chemicznych peelingów, nie mają szans z sila natury. Niestety osoba o słabych naczynkach powinna unikać kofeiny w kosmetykach. Innych zastrzeżeń nie mam peeling jest super Dziękuje,zapewne zrobię kolejne nowe peelingi 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 Peelingi robię regularnie a o to kolejny wygląda jak ciastko tym razem dodatkowo dodałam płatki owsiane. No, na zdrowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts