gigit Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Witam forumowiczow po dosc dlugiej nie obecnosci ... szkoda tylko ze wizyte skladam z problememami ..wyjechalem na 3 tygodnie zostawiajac swoje malenstwa pod jak sie okazalo chyba nie wlasciwa opieka .... nie wiem co jest szczyty starcil zupelnie kolor zrobil sie zolty ... pomocy czy jest jeszcze szansa na ratunek ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dub Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 trzymałeś to na dworze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Jeżeli to nie są automaty to szansa jest, zapewnij im prawidłowe warunki i odżyją, kiedyś zrewegowałem rośliny które miały po 2 listki i to na outdorze . Jeżeli jednak to automaty to lepiej pomyśl o nowych pestkach. A i na pewno obcięcie martwych szczytów, ale najpierw prawidłowe warunki Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigit Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 trzymam je w namiocie pod ledowa lampa w zasadzie sa dwie jenda jakos sobie poradzila tylko ze o 2 tygodnie strasza jest. Dzieki za szybka odpowiedz rozumiem ze przyciac ta zolta czasc szczytowa ? Fotki oczywiscie wstawie Dzis planuje przesadzic do duzych doniczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Z przycięciem wstrzymaj się jeszcze jeden dzień, musisz sam ocenić czy ta żółta część ożyje czy trup, jak trup to tnij. Czy rośliny są auto czy normalne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigit Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 to nie sa automaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 to będą żyć i opłaca się je trzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigit Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 widac poprawe zaczyna sie delikatnie zazieleniac wiec jetsem dobrej mysli ... dzieki za pomoc szacun postaram sie pozniej wrzucic jakies fotki w celu weryfikacji poprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Ja bym usunął też keramzyt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigit Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 Ja bym usunął też keramzyt. zawsze go uzywam ... mozesz podac powod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.