Ambasadorka Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Czekoladowy Pudding Konopny Szybki i bardzo prosty pudding. Idealny na szybkie desery. Jest delikatny i rozpływa się w ustach. W środku czeka na nas gorąca lawa Składniki Składniki na dwie osoby 50 g gorzkiej czekolady 20 g masła zwykłego 30 g masła konopnego (u mnie z hashberry) jajo 60 g cukru pudru 1 łyżka mąki kilka kropel aromatu(dowolny) Przygotowanie. W kąpieli wodnej rozpuszczam masło i czekoladę. Dokładnie mieszam i odstawiam do ostygnięcia ok 10-15 minut. Jajko wbijam do miski, dodaje cukier puder, kilka kropel aromatu, dokładnie ubijam na gładka masę. Miedzy czasie wstawiłam piekarnik na 200 stopni. Ostudzona masę czekoladowa łącze z masą jajeczną (nakładając łyżką i dokładnie mieszając) Nakładam do kokilek (w moim przypadku do filiżanek) Wstawiamy do piekarnika na ok 17-18 minut. Wyciągamy i gotowe Smacznego Pudding na mnie działa bardzo mocnoNie wyrażam zgody na kopiowanie moich artykułów, zdjęć oraz grafik !Kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części artykułu oraz grafik w nich umieszczonych oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 oraz Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U. nr 47 poz. 211 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts