Co do lampy nie mam żadnego zdania ale skoro producent zaleca do boxu 160x160 jeżeli nawet byłaby z niższej półki to w tym 120x120 da radę. Najlepiej dać dwa wentylatory ale drugi bym na flo dołożył. I jeden wyżej drugi niżej niech mieszają powietrze. Lampę wlacz jak rosliny wyjdą z ziemi i ta lampa nada do pierwszych etapów wzrostu.
Cześć wam,
zamierzam zakupić do growboxa 120x120 lampę led LED GROW PHYTOLITE NX2 400, 384w.
Czy ktoś ma jakąś opinię na jej temat? Producent podaje, że oświetla max 160x160. Jest na dwie fazy, kwitnienie i wegetacja.
A jeśli chodzi o growbox 120x120, ile wentylatorów cyrkulacyjnych byście mi polecili kupić? Jak je ustawić (na rośliny, czy na lampę)?
Chciałbym się jeszcze zapytać o kiełkowanie. To będzie moja pierwsza uprawa. Mam lampę Mars Hydro TS1000. Czy po tym jak wsadzę nasiona do ziemi, czyli w procesie kiełkowania, mogę doniczki w boxie 120x120x oświetlać, właśnie tą lampą 150w? Chodzi mi o max 2-3dni, jak roślinki wyjdą z ziemi (oświetlać będę od początku, nawet jak nie wyjdą jeszcze z ziemi), a następnie trafią do docelowych boxów 120x120 z lampami, właśnie pod tą której dotyczyło moje pytanie, i pod HPS 600w.
Nie mam talentu do pisania, lekkiego pióra też, więc z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc, i przepraszam za te bazgroły.
Recommended Posts