Jump to content
nasiona marihuany, nasiona konopi
medyczna marihuana
thc-thc.com seedstockers.com
Ambasadorka

EKO życie - Czyli jak radzić sobie w Świecie chemii

Recommended Posts

Rozumiem wszystko doskonale prócz tego jak kategoryzujesz cukry. Cukier to cukier, weglowodan prosty taki sam jest w napojach, ciastkach i owocach.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 4.01.2014 o 18:26, Ambasadorka napisał:


 
Olej z kokosa- olej ma wszechstronne zastosowanie.
Olej ten jest wspaniały, można go używać jako balsam nawilżający, odzywkę do włosów, balsam do ust lub usmażyć kotlety, ponieważ jest bardzo zdrowym tłuszczem wspomagającym odchudzanie.
 
Na zmęczone suche usta wystarczy na noc posmarować olejem rano są miękkie i całuśne : )
Olej ten poniżej 25 stopni przyjmuje stała konsystencje, w dłoniach się rozpuszcza.

 

 

Cześć!

Ostatnio sporo się naczytałam o dobroczynnych właściwościach oleju kokosowego i chciałam zacząć go stosować. Mam związku z tym pytanie - jaki ten olej powinien być? Rafinowany czy nierafinowany? Bo w necie jest trochę sprzecznych informacji. Niby tutaj piszą o tym, że można stosować jeden i drugi, ale - nie bardzo rozumiem - czym one się różnią? Albo inaczej - który działa silniej/lepiej? Z którego Ty korzystasz?

I co to znaczy, że olej rozpuszcza się w dłoniach? Nie ma się tłustych rąk po nim? Hmm?

Z góry dzięki za pomoc ?

Pozdrawiam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Porobiona88 nierafinowany tłoczony na zimno.

jest różnica nawet w składzie, nierafinowany ma więcej dobroczynnego MCT.

niestety olej kokosowy rafinowany nie jest dobry jakościowo i u mnie przyniósł on negatywny wpływ na układ trawienny. 
Po prostu bóle brzucha które pociągnęły inne dolegliwości. 
 

Dlatego jakość oleju kokosowego ma znaczenie. 
W zasadzie olej kokosowy rafinowany nie ma żadnego pozytywnego efektu w stosowaniu ani kulinarnym ani kosmetycznym. 
 

olej to czysty tłuszcz więc, rozpuszczając się w dłoniach ma się je tluste. Mała ilość wchłania się szybko.

obecnie robię wcierki z oleju kokosowego we włosy i polecam. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy to insert a link to the Privacy Policy page GDPR - Website only for adults, 18+