Skocz do zawartości
thc-thc

grower

Recommended Posts

:hemp_cook: Dziś w gotuj z Ambasadorką  :hemp_cook:

 

Pieczeń konopna z piersi indyka w marynacie, faszerowanego suszona śliwka i daktylami.

 

Jest to wspaniała i wykwintna forma kolacji.

 

Lekka i zdrowa potrawa.

 

 

gallery_27223_384_325560.png

 

 

Przepis

 

 

Składniki:

 

  • pierś z indyka 400 g (2 osoby)
  • 1 ząbek czosnku
  • 8-10 g masła konopnego
  • zioła takie jak jałowiec, ziele angielskie,kolendra,papryka ostra,pieprz,sol(u mnie 1 łyżeczce)
  • suszone daktyle
  • suszone śliwki
  • łyżka skrobi

gallery_27223_384_917584.png


 

Czynności 

 

Śliwki i daktyle moczę kilka minut w gorącej wodzie, a następnie kroję.

Wszystkie zioła rozdrobniłam w moździerzu dodaje masełko konopne dobrze mieszam.

 

gallery_27223_384_301482.jpg

 

  • Pierś  myję, oczyszczam.Za pomocą noża nakłuwam mięso na wylot tak by zrobić  kieszeń na farsz.

gallery_27223_384_273239.png
Pieczeń faszeruje śliwkami i daktylami dość mocno upychając.

  • Następnie marynatą konopna smaruje indyka i zawijam w folie odstawiam na minimum 10 h (najlepiej na cala noc)
  • Przed pieczeniem zdejmuję folie i przekladam pierś do rękawa do pieczenia lub brytfanki.
  • Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.
  • Pierś piekę przez 30 minut(w zależności od grubości grube 40 minut)

gallery_27223_384_240135.png
 
 
Wyjmuję z woreczka, pozostały płyn z pieczenia przelewam do rondelka-robię sos.
 
 
Do sosu dodałam kolejna łyżkę masełka konopnego, podgotowałam zagęściłam skrobia kukurydziana.
 
gallery_27223_384_302255.png
 


Pieczeń kroję na plastry a następnie smaruję sosem.

 

 

 

gallery_27223_384_201701.png

 

 

PO 40 minutach trzeba odpocząć po tak pysznej kolacji. :)

 

:hemp_cook: Smacznego  :hemp_cook:

 

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich artykułów, zdjęć oraz grafik!
Kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części artykułu oraz grafik w nich umieszczonych oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 oraz Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U. nr 47 poz. 211
 
  • Upvote 3
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

W sosie czuć smak ziółka bo go specjalnie dałam więcej.

 

Ale na pieczeni nie czuć w ogolę smaku masła.

 

Własnie mi zeszła faza od 18'nastej.

 

Masło nie odbija się, wszystko ok, brak gastro.

Jako że jest to pierś i białko jest się najedzonym.

 

Każda moc przez zjedzenie jest rożna, na mnie zadziałało pozytywnie taki większy lekki high.

 

Zjadając produkty konopne upalenie jest mocniejsze.

 

Nie należy nadużywać ilości takiego masła może ono spowodować czasem złe samopoczucie.

 

 

 

 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+