Ambasadorka Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Dziś w gotuj z Ambasadorką Pieczeń konopna z piersi indyka w marynacie, faszerowanego suszona śliwka i daktylami. Jest to wspaniała i wykwintna forma kolacji. Lekka i zdrowa potrawa. Przepis Składniki: pierś z indyka 400 g (2 osoby) 1 ząbek czosnku 8-10 g masła konopnego zioła takie jak jałowiec, ziele angielskie,kolendra,papryka ostra,pieprz,sol(u mnie 1 łyżeczce) suszone daktyle suszone śliwki łyżka skrobi Czynności Śliwki i daktyle moczę kilka minut w gorącej wodzie, a następnie kroję. Wszystkie zioła rozdrobniłam w moździerzu dodaje masełko konopne dobrze mieszam. Pierś myję, oczyszczam.Za pomocą noża nakłuwam mięso na wylot tak by zrobić kieszeń na farsz. Pieczeń faszeruje śliwkami i daktylami dość mocno upychając. Następnie marynatą konopna smaruje indyka i zawijam w folie odstawiam na minimum 10 h (najlepiej na cala noc) Przed pieczeniem zdejmuję folie i przekladam pierś do rękawa do pieczenia lub brytfanki. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Pierś piekę przez 30 minut(w zależności od grubości grube 40 minut) Wyjmuję z woreczka, pozostały płyn z pieczenia przelewam do rondelka-robię sos. Do sosu dodałam kolejna łyżkę masełka konopnego, podgotowałam zagęściłam skrobia kukurydziana. Pieczeń kroję na plastry a następnie smaruję sosem. PO 40 minutach trzeba odpocząć po tak pysznej kolacji. Smacznego Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich artykułów, zdjęć oraz grafik! Kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części artykułu oraz grafik w nich umieszczonych oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 oraz Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U. nr 47 poz. 211 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THUG LIFE Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Niemożliwe Jakbyś mogła to napisz czy mocno czuć smak ziółka w takiej kaczce i czy efekt jest podobny jak np po zjedzeniu ciastka.. Pozdro i Smacznego Wam hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 W sosie czuć smak ziółka bo go specjalnie dałam więcej. Ale na pieczeni nie czuć w ogolę smaku masła. Własnie mi zeszła faza od 18'nastej. Masło nie odbija się, wszystko ok, brak gastro. Jako że jest to pierś i białko jest się najedzonym. Każda moc przez zjedzenie jest rożna, na mnie zadziałało pozytywnie taki większy lekki high. Zjadając produkty konopne upalenie jest mocniejsze. Nie należy nadużywać ilości takiego masła może ono spowodować czasem złe samopoczucie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Podwyższył mi się próg tolerancji, i ja jeszcze wszamałem kanapkę z grubą warstwą masła... A dziś kac marihuanowy hehe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.