Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Pierwszy GrowBox. Co jescze do tego?

Recommended Posts

Opublikowano

Od razu zacznę że to jest moja pierwsza poważnie zaczynająca się uprawa. Sprawa wygląda następująco, mam piwnice w bloku ni9e używaną a jak to wiadomo w piwnicach jest ciepło i nie ma wentylacji. Troszkę poczytałem po forach i postanowiłem zacząć od 4 krzaków BubleGamer do 1m krzaki w sam raz :). Z tym że nie wiem czy czegoś nie pominąłem co do rozpoczęcie projektu od zera. Cały koszt poniższych "części" obliczyłem na 650zł.

A więc tak:

Lampa HPS/MH 250W -200zł
Wyłącznik czasowy -35zł
Nasiona BubleGamer x4 -70zł
Canna Terra Professional 25L x4 -120zł
Doniczki 14l x4 -50zł 

Nawoz fazy WZROSTU -60zł NAWÓZ DO GLEBY, WZROST, BIO VEGA, 1 L
Nawoz fazy KWITNIENIA -60zł NAWÓZ DO GLEBY, KWITNIENIE, BIO FLORES, 1 LITR
Elektroniczny higrometr z termometrem -20zł
Wentylator 120mm x4 -40zł
Zasilacz 12v z regulacja x2 -20zł
Mylar -9zł za m2

Czego będę jeszcze potrzebował co do zbicia temperatury oraz zapachu? Wentylatory osiowe nie wchodzą w grę, za duży koszt.
Dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano

piwnice w blokach zazwyczaj maja wspolny rachunek za prad i poniewaz zazwyczaj uzywa sie tam tylko zarowek raz na jakis czas, wiec jest on stosunkowo maly. jk wlaczysz tam ponad 300 W to znaczaco wzrosnie....ja bym sie zastanwoil 4 razy czy to nie za duzy przypal

Opublikowano

Znajomy miał kiedyś w piwnicy, drugiego miesiąca chodziło dwóch energetyków po piwnicach i sprawdzali co tak dużo zwiększyło pobór prądu, a była to tylko lampa cfl 125w więc piwnica to duży przypał.

Opublikowano

Każda piwnica jest podłączona do licznika odpowiedniego mieszkania. Te gniazdka na klatce, pobieranie z nich prądu rozkłada się na wszystkie mieszkania... Ale jeżeli na koszt wszystkich mieszkańców (wieżowiec 10p) to nie będzie aż takiej wielkiej różnicy chyba co?

Opublikowano
  W dniu 29.12.2012 o 16:53, fredzio90 napisał(a):

Każda piwnica jest podłączona do licznika odpowiedniego mieszkania. Te gniazdka na klatce, pobieranie z nich prądu rozkłada się na wszystkie mieszkania... Ale jeżeli na koszt wszystkich mieszkańców (wieżowiec 10p) to nie będzie aż takiej wielkiej różnicy chyba co?

Nie każda piwnica tu się mylisz, w 90% piwnic jest tak że za prąd na klatce i w piwnicy płaci spółdzielnia lub energetyka różnie to bywa. Dopiero w nowych blokach ale nie wszystkich jest osobna linia z mieszkania do piwnicy. Jednak jest to może 5% mieszkań, inne mają dodatkowo zamontowany osobny licznik prądu w piwnicy.

W dniu 29.12.2012 o 16:02, 3Rolnik_Rolnik3 napisał(a):

Zalerzy gdzie się podłączy

Ja się podłączyłem i jest gitara bez przypały

Trzeba wiedzieć gdzie sie podłączyć

Poczekaj jeszcze 2 miesiące i zobaczymy co z tego będzie, piwnica to wg mnie najgorsze miesjce. U ciebie nie wykryli ponieważ jest teraz rozliczanie zaliczkowe ale jak będą sprawdzać co jest nie tak to od razu znajdą. Wyżej wyjaśniłem dokładnie.

Piwnica w bloku = PRZYPAŁ

Opublikowano

No to jednak się wstrzymam z tym. Ogarnę w domu trochę miejsca. Dziękuje :)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+