zbig Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 Witam. Cos zlego zaczyna sie dziac z moimi roslinkami? wydaje mi sie ze to brak azotu ale nie jestem pewien. jak do tej pory nie stosowalem jeszcze zadnych nawozow, ale tez nie bardzo wiem jaki kupic? jaki sie najlepiej nada nawoz ktory jest do kupienia w malym ogrodniczym sklepie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 Witam. Niestety z roslinkami zle się dzieje. Podlalem je nawozem florovit oraz podsypalem dolomitem jednak to nic nie pomoglo. Zmiezylem tez ph gleby i wynosi ono 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kluseczka Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Tej roślince brakuje wielu nawozów. Koniecznie musisz jej dostarczyć dolomitu i nawozów NPK, może być biohumus. Pierwszą dawkę daj daj solidną, dużo większą niż dawałbyś normalnie. Jeżeli po 2 tygodniach jej stan nie będzie już dobry (tyle potrzeba na leczenie) ponownie zwiększ dawkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.