rogi Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Pytanie dla mnie bardzo ważne gdyż napracowałem się sporo żeby wykopać dołeczek i udało mi się lecz gdy zaszedłem tam ostatnio po całodniowym dniu opadów zastałem jedną wielką kałużę! Sprawa wygląda następująco jak już pisałem napracowałem się i nie chce z tego miejsca rezygnować. Powiedźcie mi doświadczeni użytkownicy czy jak dam ziemi więcej (zrobię górkę) to woda będzie jakoś spływała i kałuża już się nie zrobi? Albo czy macie jakieś inne pomysły jak zostać przy tym spocie bez narażania plantów na zalanie ?! Dziękuje za wszelką pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndnf Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Facet jak robi Ci się kałuża na spocie to znaczy, że źle wybrałeś miejsce. Znajdź innego spota, nie baw się w usypywanie kopców, bo one też Ci się rozmyją, a konopia jak wiadomo ludzi miejscówki, gdzie nie stoi woda. Szkoda roślin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZbaQs Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 popadalo na miejscowie, licz na to ze teraz bedzie pogodnie, nie kombinuj ;] gorzej jezeli tfoja miejscowa na pestki byla dolkiem xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
CookieeTHC Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Na bagnie się nie sadzi ogólnie. Wyjściem mogą być doniczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Shaman Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Moim zdaniem użala się nad gównem, jeden dołek co to jest do cholery żeby nad nim rozpaczać, rozumiem jakby wykopał doły na 20 plantów i okazałoby się że teren jest podmokły, ale do ch..olery... Lepiej bierz łopatę i kop gdzie indziej, lepiej stracić jeden zasrany dołek z ziemią nawet za 5zł niż potem użalać się że Ci wymyło roślinkę, albo korzenie zgniły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaniaw Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 ja miałem miejsce marzenie nic nie wdać niby wysoko i dobry dostęp światła po posadzeniu i deszczach w dołkach jest bardzo mokro i nie chcą wyjść z ziemi i w dodatku je***e dziki rozwaliły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony Farmer Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 stary temat, ale ja sie tak zastanawiam, czy automaty posadzone na bagnie w wiaderkach, zbey nie bylo za mokro dadza rade ? tzn czy powietrze nie bedzie zbyt wilgotne? bo naslonecznienie tam bedzie przednie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qbaa Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Jeżeli nasłonecznienie będzie przednie, a planty w wiaderkach, to nic nie stoi na przeszkodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chelios Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Ja znalazłem dobrego spota w młodniaku zajebiste nasłonecznienie, no ale ziemia jest zbyt kwaśna miejsce jest dość daleko od domu i cięzko tam zawieźć glebe. Jakbym tak nasypał dolomitu, dodał troche dobrej ziemi i przekopał to byłoby ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piper Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 jak bez przypalu to wal wiadra tak to moga korzenie gnic jak tyle wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.