50_NiGGaZ Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Witam Jak w temacie moje pomidorki właśnie przeszły na FLO obecnie jest 5 dzien flowering'u. Z tego co wyczytałem na forum dobrym rozwiązaniem (z nisko budżetowych nawozów) jest stosowanie na przemian Plantonu K z Plantonem S i moje pytanie dotyczy tego jak je lać ? Czy podlewać tylko nawozami bez podlewania samą wodą... :?: czy na przemian z wodą ? + Planton S zawiera sporo Azotu czy to jest dobre w takiej iloście dla rośliny na FLO ? i co najważniejsze do osób, które już taki mix stosowały jakie zrobić proporcje bo na opakowaniu napisane jest..."W żależności od fazy wzrostu rośliny rozpuścić 1-2 pełne łyżeczki od Herbaty w 10L wody LUB zawartość torebki wsypać do butelki o pojemności 1L i napełnić wodą. Wymieszać . Stosować 50-100ml uzyskanego roztworu na 10L wody."Zastosować się do proporcji podanych przez producenta ?? Czy też stosował ktoś własne sprawdzone proporcje, które nie popaliły korzeni i nie spowodowały przenawożenia rośliny...Mam nadzieję, że ten post pomoże też komuś więc proszę o wypowiedzi tylko doświadczonych grower'owPozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dronabinol Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Jak w temacie moje pomidorki właśnie przeszły na FLO obecnie jest 5 dzien flowering'u. Z tego co wyczytałem na forum dobrym rozwiązaniem (z nisko budżetowych nawozów) jest stosowanie na przemian Plantonu K z Plantonem S i moje pytanie dotyczy tego jak je lać ? ja stosował bym tylko planton k, i lać tak jak instrukcja pisze czyli 1łyżka lub 2 łyżeczki na 10l wody. Jeśli posypiesz mniej, nic sie nie stanie (jedynie z czasem moga wystapic jakies niedobory) jeśli posypiesz wiecej tez nic sie nie powinno stać bo gdzies ludziska z forum pisali że sypali duzo, duzo wieksze dawki i nic sie nie stalo(mówimy tu o zaawansowanym flo) wiec raczej musial bys byc mistrzem świata żeby przesadzić, a najlepiej sypać tyle ile trzeba bo wtedy roślina dostaje tyle ile jej potrzeba. Czy podlewać tylko nawozami bez podlewania samą wodą... :?: czy na przemian z wodą ? ja bym lał na przemian z woda. Planton S zawiera sporo Azotu czy to jest dobre w takiej iloście dla rośliny na FLO ? roślina w czasie flo również potrzebuje azotu, lecz azot hamuje kwitnienie (wiec jesli kwiatki pokaża jakies niedobory azotu wiec wtedy mozna podlać czymś z wieksza iloscia tego pierwiastka) a najlepiej jak mięszał być Planton K z innym nawozem np, TerraFlo, Bio-Bloom czy innymi oczywiście najlepiej na przemian z wodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
50_NiGGaZ Posted October 20, 2009 Author Share Posted October 20, 2009 Już dawno po i nie aktualne ale śmiało moge powiedzieć że lanie na przemian K i S daje bardzo dobre rezultaty i śmiało możecie dać 2x dawkę na 10L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.