-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez BezPrzypaluPL · Opublikowano
Na pierwszy rzut oka widać że roślina przypalona boosterami. Trochę jest wyciągnięta to widać. Kluczowe w okresie kwitnienia jest utrzymanie VPD między 1.2-1.4 a w ostatnich 3 tygodniach podbić do 1.6. Żeby topy były duże to po pierwsze najlepiej kupić genetykę która ma duże topy, no my zejdźmy na ziemię. Przecież nie będziesz zaczynał od nowa. Kluczem dużych topów jest wiele kluczy. 1. Utrzymywać VPD w normie. Tu chodzi o to by utrzymywać wilgotność i temperaturę w ryzach. 2. Gdy roślina wchodzi w okres kwitnienia zapewnić lekko wyższy poziom calmag. 3. Nawozić roślinę tak by nie przepalić oraz by nie miała braków. 4. Nawadniać tak by jej nie podlewać za często oraz nie za rzadko. Oraz dbaj o ph wody nawet jeżeli używasz organiki. 5. W 4 - 5 tygodniu uważać na bloom żeby nie dostawała dużo azotu (widać to po ciemnozielonych liściach). Bo jak do niego dojdzie to roślina może przestać pobierać składniki z gleby. "W 4 5 tygodniu roślina kończy "rozciąganie" (stretch) i zaczyna budować masę" < skopiowałem z neta żeby nie przepisywać. 6. Zadbać o odpowiednią ilość calmag. 7. Nie ustawiaj wentylatorów na topy 8. Uważaj by lampy nie przypalały topów. Oraz by za mało światła nie było. 9. Suplementuj CO2. Bez co2 max 900 ppfd. Ja kupiłem worek od ExHale i w namiocie 120x120 mam 1200 1300 jednostek. Mając taką wartość możesz podbić do 1200 1300 tylko pamiętaj by lampę trzymać daleko bo przypalisz. 10. W trzecim tygodniu obowiązkowy lollipopping. Dzięki niemu Roślina skupi się na głównych topach i będą duże. 11. Można jeszcze nieskończenie wiele pierdół wymieniać które faktycznie zaniedbane mogą wpłynąć na wielkość topów. Grzyb, pasożyty, ph ziemi, stres związany z uszkodzeniami mechanicznymi, zła jakość wody bo nie przefiltrowana, no można wymieniać i wymieniać. -
Trochę zeszło bym się za to zabrał. Fotorelacja do zamknięcia. Lemon Mandarin 150g Gorilla Melon 130g Papaya Sherbet 125g Biscotti Gelato 110g Jedyne co mogę dodać to polecam worki do przechowywania sortu od Terploc. Worki utrzymują wilgotność a nadmiar przepuszczają. Temat od ścinki trzymany w tym worku cały czas w środku 60% wilgotności. Zdjęcia wysuszonych topów to dzisiaj robiłem. ten najdłuższy to lemon mandarin a reszta to nie wiem 😄 Reszta zdjęć czyli Kief i rośliny to były robione w dzień ścinki. -
Miałem Green Gelato Auto od RQS i potwierdzam bardzo dobry. Wybacza wiele błędów oraz plon jest naprawdę zachwalający. -
Tak jak koledzy piszą dobry led to podstawa bo jak zaczniesz kombinować to zawsz e na jakimś etapie będziesz miał problem. Porządne ledy mają odpowiednie spektra światła które pomagają w dużym stopniu podczas uprawy. Rośliny prawdopodobnie przelane ale widać że się duszą. Przemyśl po prostu co chcesz zrobić i jak kontynuować. Ale na twoim miejscu zacząłbym od nowa. -
Piękne zdrowe rośliny. Pamiętaj żeby w 4 - 5 tyg kwitnienia trochę przystopować z bloom. Dolne liście wiatrakowe pokazują małe niedobory. Nie doczytałem ale myślę że masz tu lekką blokadę. Podkręć Calmag i powinno być git.
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts