-
Wpisy na blogu
-
Przez THC-THC w Blog Konopny THC-THC
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez krycha13 · Opublikowano
Sprawdz臋 pH jakie mam i zrobi臋 test na kwas cytrynowy i sode oczyszczon膮. Jak nie zadzia艂a to jeszcze doinwestuje bo szkoda znowu zepsu膰. O kalibracji chyba powinna tam by膰 jaka艣 instrukcja, jak sobie nie poradz臋 to dam zna膰. To i tak we wtorek dopiero. Jednak wola艂bym raczej filmik 偶eby 艂atwo by艂o wr贸ci膰 do niego.聽 Licz臋 na jakie艣 pestki za relacje. Jak nie dostane to skorzystam z ich oferty. Na jakiej stronie kupujesz od RQS? Przejrz臋 ofert臋 z ciekawo艣ci. -
Przez kolober · Opublikowano
Co do kwasu cytrynowego to tak on obni偶a ale czy soda podwy偶sza to nie mam poj臋cia i ja og贸lnie u偶ywam pH minus i pH plus od biobizz i to jest koszt oko艂o 20 z艂 za butelk臋. A co do pH w fazie kwitnienia to dawaj bli偶ej 7 ja teraz daje im roztw贸r o pH 6,8 a wczoraj robi艂em pomiary ranoffu i maj膮 艣rednio 6,3-6,4 czyli same obni偶aj膮 i teraz b臋d臋 la艂 po 7 dlatego 偶e chc臋 偶eby w glebie mia艂y minimum pH 6,5. I ju偶 ci wyja艣niam dlaczego a mianowicie przy wy偶szym pH czyli ok 6,8 do 7 w fazie kwitnienia o wiele lepiej pozwala to ro艣linie na lepsze wch艂anianie fosforu i potasu. A jak przyjd膮 ci te mierniki jak chcesz to nagram ci filmik jak je u偶ywa膰 i kalibrowa膰 chyba 偶e podam ci numer i zadzwonisz na watsapp i poka偶e ci na 偶ywo 馃槈 a i jak chcesz to mog臋 poda膰 ci kod na trzy darmowe pestki od Royal Queen Seeds i wa偶ny jest do ko艅ca sierpnia ale do tego musisz zrobi膰 zakupy. I uprzedzam pytanie ja nie potrzebuj臋 bo na razie mam oko艂o 30 pestek i nie b臋d臋 nic zamawia艂 a szkoda 偶eby ten kod si臋 zmarnowa艂. Tak 偶e jak b臋dziesz mia艂 zamiar co艣 od nich zamawia膰 to daj zna膰 a ro艣liny og贸lnie maj膮 ok i ja na razie jecha艂em do tej pory na ich pestkach.聽 -
Przez krycha13 · Opublikowano
Najgorzej 偶e oddone s膮 najwi臋cej od lampy. Mo偶e tak od 艣ciany odbija ale dlaczego tylko w jedn膮?馃槄 Do regulowania ph wystarczy kwas cytrynowy 偶eby obni偶y膰 i soda oczyszczona 偶eby podnie艣膰? Czy co艣 dedykowanego b臋d臋 potrzebowa艂? Bo gdzie艣 o tym regulowaniu w ten spos贸b wyczyta艂em.聽 Teraz to chyba mniejsze ph ni偶 6.5? -
Przez Rysiu · Opublikowano
Grzyb na pewno nie. Racd zej czego艣 brak. Z noznawiedoborami to mi slabo idzie rozpoznawanie. By艣 musia艂 sprawdzi膰 tebel臋 niedobbor贸w i por贸wna膰 do tego co tam jesy. Ale chyba stawia艂 bym na potas. Ja艣niej膮ce li艣cie i br膮zowawe plami. Tym barziej, 偶e to etap kwitnienia i zapotrzebowanie maj膮 wi臋ksze na ten pierwiastek.聽 Mo偶e te偶 偶elazo.聽 Sprawd偶 sk艂ad na tych nawozac co u偶ywasz. Zobacz jakich pierwiastk贸w tam brakuje lub jakie s膮 w sk艂adzie. -
Przez kolober · Opublikowano
Rysiu mam pytanie z innej beczki, jak my艣lisz to niedob贸r wapnia czy grzyb. Ja bym stawia艂 na deficyt calcium ale nie jestem pewien bo podobne ubytki powoduj臋 grzyb. Jak my艣lisz?聽
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts