Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Godfather OG Auto, Mimosa Zkittlez Auto, Strawberry Cake Auto - Pierwszy raz

Recommended Posts

Opublikowano
3 godziny temu, ElElDee napisał(a):

Aplikacja, mam ustawione zeby sie sama wlaczala i wylaczala. 

Co to sie moglo stac, ze sie Cake tak pokrecil? Mi sie wydaje czy dostaly za duzo wody ze spryskiwacza? Aktualna temperatura 24.8, 70% czyli VPD na 0,95. Wieczorem bylo normalnie, rano wstalem i jakies takie powykrecane, mozliwe przez to, ze sie zacial nawilzacz i rano zobaczylem, ze cala noc chodzil? Wilognosc nie byla jakas duza, bo okolo 70 tylko, ze temperatura w nocy spadla do 22. 
Dziwi mnie tez, ze ma liscie zlozone na modlitwe, czyli tak jakby brakowalo jej swiatla, a byla skrecona lodyga w bok, tak jakby od swiatla uciekala. Lampa ustawiona na 30% i delikatnie obnizona. 

pap3.jpg

pap2.jpg

pap1.jpg

Siemasz 👊 to że liście się trochę powykrecaly to nic się nie dzieje i często jest tak że liścienie czy też pierwsze liście są poskręcane i jakieś dziwne. I są dwa sposoby modlenia się roślinek czyli pozytywnie i negatywne. A u ciebie jest akurat to pozytywne i ona ustawiła się tak bo pasuje jej środowisko i chce łapać jak najwięcej światła. Jakby stały prawie że pionowo to wtedy możesz myśleć że mają mało światła a do tego łodygi robią się cieniutkie i długie od wyciągania się 😉 a u ciebie jest się👍. Ja bym tylko temperaturę podniósł minimum na 26° bo lepsza fotosynteza się robi. A tak cierpliwość 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No ja bym sie tez wstrzymał. Nawozy jak po terminie to bym nie ryzykował. Jak pryskasz ziemie spryskiwaczem to wycieraj roslinki ręcznikiem papierowym delikatnie, bo kropla działa jak soczewka, mogą ci wyskoczyć przebarwienia żółte od przypalenia

Edytowane przez Eolenis
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, ElElDee napisał(a):

Posiadam taki zestaw nawozow, uzywalem kiedys przy pierwszym podejsciu fotow, ktoro mi nie wyszlo ze wzgledu na zjazd do kraju. Zostawic czy wymienic na zestaw z biobizza? ogolnie te enzymes+ zacza troche smierdziec i nie wiem czy sie nadaje do dalszego uzytku. 
image.png.cb52396ec3ae507ee07c3d1060f3df0d.png

Ja mogę ci polecić nawozy od TA Terra Aquatica GHE pro organic. Ja używam całego setapu i jestem mega zadowolony,nie pieprzysz się z żadnymi pH minus czy plus to po pierwsze ale w sumie w żadnej uprawie organicznej nie powinno się tego robić😉 ale cena i jakość przemawiają za tymi nawozami. Za Bloom i Grow 500ml zapłacisz 21euro i do tego suplementy butelki po 500ml kosztują w granicach 15euro. Ale i pożyteczne grzyby które pomagają ci uprawiać zioło i dbają o sferę korzeniową, też są tanie. Bo są dwa rodzaje i każda kosztuję 25g jakieś 10 euro a daje się je dwa razy na uprawę po 2g na 10l wody tak że mega wydajne. Pomyśl o tym i jak chcesz karmić to zacznij od ⅓ zalecanej dawki i tak od dziesiątego dnia możesz powolutku zacząć karmić. I obserwuj je i jak coś to pisz i wstawiaj foty. Pozdrawiam 

• Thanks 1