Mlody Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Ja ogólnie specjalista nie jestem ale wydaje mi się żeby zwiększyć wilgotność , 60% to takie minimum chyba niech się ktoś wypowie jeszcze bardziej doświadczony🤓 Cytuj
szczurek10 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Tak 60-70 jest gitarka ja mając moje w takim dniu jak limonen ma miałem 70% i 26 stopni około rosły jak pojebane Cytuj
Mlody Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 @szczurek10 dlatego mówię żeby podniósł bo może być lipa , ja już się o tym przekonałem 😬 Cytuj
szczurek10 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Dlatego kupiłem nawilżacz ac Infinity t3 i 0 problemów serdecznie polecam trochę kosztuje ale warto Cytuj
kolober Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Stary ja nie wiem ile donica 30×30cm do auto polecam 11l-12l są optymalne a co do tego czy nie za małe to z każdą do ucha możesz podlewać do wypływu to nie problem. I Stretch to jest to jak wchodzą w pierwszą fazę kwitnienia, czyli najpierw pojawiają się preflowery to te białe włoski co pojawią się na międzywęźlach i od tego czasu też około 14dni trwa właśnie stretch. I ogólnie najlepsza temperatura teraz dla nich to 26°-27° i 65%-70% wilgotności wtedy rosną w oczach 👍 1 Cytuj
kolober Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 A teraz miałem ścinkę Skywalkera ale od RQS Cytuj
kolober Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 (edytowane) Daj jej teraz dwieście ml i jak zobaczysz że wypije to w dwa dni lub nawet dzień to daj jej pół litra i jak szybko będzie Piła to podwyższają ilość podlewania o pół litra aż dojdziesz do runoffu Tylko najpierw niech dobrze przeschnie to co już ma vw donicy Edytowane 3 Listopada 2025 przez kolober 2 Cytuj
Limonen Opublikowano 6 Listopada 2025 Autor Opublikowano 6 Listopada 2025 Update 1 Siema wszystkim, minął prawie tydzień, więc rośliny mają 4 tyg+ i 2tyg, pojawił się mały problem - widoczny na zdjęciu i tu liczę na diagnozę i podpowiedź co robić. Poza tym wszystko wygląda ok, temperatury w namiocie ok, wilgotność ok, zapachu chyba jeszcze nie ma ale już filtr podpięty. Obecne nawozy - Biobizz Biogrow co dwa dni pół, dawka wg producenta. Co do problemu - czy możliwe żebym podlewał za mało? nie wszedłem jeszcze na podlewanie co 2 dni, podlewam codziennie sposobem jak kilka odpowiedzi wcześniej, ale chyba będę musiał tu coś zmodyfikować. Dajcie znać, foty poniżej 😄 Cytuj
Bestia_86 Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 (edytowane) Popalone końcówki czyli za duża dawka azotu według mnie.. I ciężkie liście więc może zbyt dużo podlewane.. Proponuję przez kilka dni odstawić nawożenie (później 1/4 ewentualnie 1/2 dawki producenta)i zmniejszyć ilość podlewania bo i tak pobierze przez liście z nawilżacza.. Jak problem nie ustąpi pomyślimy dalej.. Edytowane 7 Listopada 2025 przez Bestia_86 2 Cytuj
kolober Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 Dokładnie przelana i przenawożona, odstaw grow i jak zobaczysz że następne liście wychodzą normalnie już bez podpalonych końcówek to daj jej max pół zalecanej dawki tak jak kolega napisał i rozstaw je niech dobrze przeschną donice bo przelana też jest. I jak one mają sześć tygodni to małe są strasznie 😅🤔 Cytuj
Recommended Posts