Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Szklarnia/outdoor Auto: Stress Killer CBD | Blue Cookies | White Widow | Snow Russian

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Na ten moment robię odwar z cynamonu 1:20 gotowany 20 min i po ostygnięciu połącze z nawozem z drożdży nierozcieńczonym w proporcjach 1:1 i dodam 5 kropki olejku herbacianego i 5 kropki olejku cynamonowego, bo wyczytałem że działają przeciwgrzybiczo. Też teraz w miejsce tej pleśni 5 kroplo olejku eterycznego anyżowego, który sam wydestylowałem i  miałem pod ręką.

Edytowane przez blackfenikslcs
Opublikowano
20 godzin temu, Rysiu napisał(a):

To co spleśniałe to bym odcinał. Żeby dalejsię nie przeniosło.

@Rysiu
Dzięki za radę. Właśnie dzisiaj odciąłem te 2 topy, co była na nich pleśń. Wolałem nie ryzykować z swoim specyfikiem, bo dzisiaj znowu parę godzin lało, a się wyprowadzam na dniach do innego miasta i tylko będę raz na tydzień, może co 2 tygodnie na miejscu doglądał, a nie chcę niespodzianek jak przyjadę i tak pleśń.

Opublikowano

Witam wszystkich 

Kolejna aktualizacja roślinek. Dziś im wybiło 11 tygodni. Po ścięciu 2 topów na których zaczęła się pojawiać pleśń według rady @Rysiu roślinka następnego dnia zrobiła się niebieska i zmieniła zapach na bardziej pieprzowy. Myślę że to przez stres, ale może to przez coś innego?

Ogólnie fajnie to wygląda tylko wolę zapach gumy balonowej, a nie pieprzowy prawdopodobnie od beta-kariofilenu.

Mam wrażenie że już powolutku dochodzi, wydaje mi się że tej jednej został tydzień, może 2. Jej trichomy zaczynają delikatnie przechodzić w jasny bursztyn i tutaj pytanie czy już przy niej odstawić nawozy czy jeszcze mogę ją chwilkę nimi podlewać?

Ogólnie bardzo zdrowo rosnął po za  pojedynczymi defektami zaznaczonymi w poprzednich postach, typu skręcanie listków na jednej od strony wschodniej.

Dodatkowo zauważyłem że Stress Killer Auto CBD zaczyna kwitnąć w trzech miejscach, więc akurat będzie na spróbowanie. 

Osobiście próbowałem już tej niebieskiej Auto White Widow i szczerze nie podchodzi, a specjalnie ją kupiłem bo kiedyś od koleżanki kupiłem tylko prawdopodobnie regularne i fajnie klepało. 

Ale chcę dać jeszcze im szansę, bo może wina nawozów, ewentualnie stresującego okresu, bo dużo teraz się dzieje w moim życiu, typu praca naukowa i terminy gonią. Poczekamy i zobaczymy jak będzie klepać po wypłukaniu i suszeniu:))

Dodatkowo myślę żeby część z nich z jednego krzaka poddać zwykłemu Curingowi, a część Water Curing, żeby mieć porównanie, bo korzystam z vaporyzatora.

IMG_20250802_145155.jpg

IMG_20250802_145208.jpg

IMG_20250802_145215.jpg

IMG_20250802_145226.jpg

IMG_20250802_145242.jpg

IMG_20250802_145249.jpg

IMG_20250802_145301.jpg

IMG_20250802_145312.jpg

IMG_20250802_145329.jpg

IMG_20250802_145417.jpg

IMG_20250802_145434.jpg

IMG_20250802_145449.jpg