Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

czy marihuana faktycznie może mieć termin ważności?

Recommended Posts

Opublikowano

Cześć, uzyskałem receptę od lekarza na susz Cannabis Sativa Red no.2, który wykupiłem. Wcześniej miałem styczność z Aurorą Deutschland (indica). Jestem ogólnie po prostu świeżakiem w tym temacie... Intryguje mnie jedna sprawa - jako że susz ten powinien wystarczyć mi na waporyzację przez ok. 2-3 miesiące - a data ważności na opakowaniu to... 08.2020.

Czy marihuana może mieć faktycznie jakąś datę ważności? czym grozi jej palenie/waporyzowanie po terminie? Czy to po prostu taki wymóg odgórny, że musieli podać taki termin a nawet jak jej nie zużyję np. do grudnia to nic mi nie będzie i będzie miała wtedy takie same właściwości?

No i kolejna sprawa.. jak należy dbać o susz - żeby nie spleśniał, nie zawilgotniał... osobiście trzymam go w szafie w ciemnym miejscu. Czytałem że niektórzy trzymają w lodówce... czy to nie pogorszy lub polepszy jego jakość? :P 

Dzięki z góry za odpowiedzi :D 

Opublikowano

Ja swój trzymam w szklanych słoikach, w ciemnym miejscu... znajomy który mniej pali ma smakołyki jeszcze z naszych wspólnych upraw? to już będzie z 2 lata... i ziółko na pewno się nie psuje i nadaje się do palenia rekreacyjnego po takim czasie? 😄 nie wiem może traci jakieś właściwości medyczne... ja nie znaju... ale na pewno nic Ci nie będzie jak zapalisz 😄

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedź, to będę w takim razie spokojny 😄 tak też podejrzewałem , ogólnie domyślam się, że ta data ważności na opakowaniu jest podyktowana jakimiś odgórnymi przepisami, ale w praktyce jest zapewne tak jak piszesz.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+