partyzant grower 0 Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 Witam mam problem z roślinką ziemia z ogrodniczego 6,2-7ph podlewana wodą mineralna muszynianka w internecie znalazłem ze podobno ma 6,3ph wilgotnosc dzien 55% noc 80% temperatura dzień 27 max noc 24 dostała już 2 dawki hesi tnt (nawoź-woda-nawoź) obstawiam jednak jakieś problemy z ph a ze dopiero zamówiłem potrzebne rzeczy do sprawdzenia chciałem się jeszcze zapytać co o tym sadzicie. Quote Link to post Share on other sites
Pomidorek 712 Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 (edited) "ziemia z ogrodniczego (...) dostała już 2 dawki hesi tnt" tu masz swoje problemy 😉 trzeba było kupić ziemię jakiegoś light mixa i wtedy możesz lać nawozy... a w 75% ziemi z ogrodniczych... jest tyle ścierwowego nawozu że konopie sobie z tym nie radzą... po prostu za dużo... kwitnące kwiatki na balkon jedno sezonowe możesz w tym posadzić 😄 wode w kranie masz jakąś niesmaczną czy o co chodzi?:D Edited June 25, 2020 by Pomidorek Quote Link to post Share on other sites
partyzant grower 0 Posted June 25, 2020 Author Share Posted June 25, 2020 (edited) 2 godziny temu, Pomidorek napisał: "ziemia z ogrodniczego (...) dostała już 2 dawki hesi tnt" tu masz swoje problemy 😉 trzeba było kupić ziemię jakiegoś light mixa i wtedy możesz lać nawozy... a w 75% ziemi z ogrodniczych... jest tyle ścierwowego nawozu że konopie sobie z tym nie radzą... po prostu za dużo... kwitnące kwiatki na balkon jedno sezonowe możesz w tym posadzić 😄 wode w kranie masz jakąś niesmaczną czy o co chodzi?:D czyli co do wyjebania i nowe pestki kiełkować w light mix Edited June 25, 2020 by partyzant grower Quote Link to post Share on other sites
Pomidorek 712 Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 Ja nie skreślam rośliny... konopie to bardzo silne rośliny i ciężko je "zabić", ale musisz mieć świadomość że nie uzyskasz z niej maksymalnego wyniku nawet jeżeli wyjdzie na prostą? 🙂 każdy błąd kosztuje 😉 dobra ziemia to podstawa 😄 Quote Link to post Share on other sites
partyzant grower 0 Posted June 26, 2020 Author Share Posted June 26, 2020 Dobra to wystawiam ja na parapet bo szkoda prądu nie podlewam nawozem co będzie to będzie dzięki pomoc Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 W dniu 25.06.2020 o 10:55, partyzant grower napisał: muszynianka w internecie znalazłem ze podobno ma 6,3ph Lepiej sprawdź u mnie ma 8. Tester kropelkowy kupisz w zoologicznym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts