Czarny Czar Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 Żarówka led może być kilka cm od roślin,nie wydziela dużo ciepła. Mało korzeni najprawdopodobniej jest ze względu na złe PH i korzenie szukają odpowiedniego gdzie mogą pobierać składniki.Tektura na spodzie nie powinna przeszkadzać, nasiąka i woda przepływa. Biotabsy są organiczne więc też nie powinny szkodzić w 0,5l doniczkach? Problem to nie właściwe PH które blokuje pobieranie składników. 1 Cytuj
frytki Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Opublikowano 29 Maja 2020 Hejka, ph w jednej doniczce wynosi 7 a w drugiej 6.9. Podlałem Biobloom'em i biogrow'em. Dzisiaj mija dokładnie 3 tygodnie od posadzenia. Jak to oceniacie, będzie coś z tego? Cytuj
Czarny Czar Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Ph 7 i 6,9 trochę za wysoko,powinno być 6 do 6,5. Rośliny nie przyswajają- mają już ograniczone pobieranie. Podlewaj wodą,nawozami o odczynie 6 Edytowane 30 Maja 2020 przez czarny Cytuj
Minimaxi Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) 3 godziny temu, czarny napisał: Ph 7 i 6,9 trochę za wysoko,powinno być 6 do 6,5. Rośliny nie przyswajają- mają już ograniczone pobieranie. a czego konkretnie nie przyswajaja ? bo nie wyglada po tym zdjeciach frytka zeby mialy niedobory fosforu, manganu albo boru te tabelki to se mozna wsadzic w .... co jedna to inna, np tutaj mamy taka hehe: gwarantuje ci ze ph 6,5-7 nie szkodzi, to wrecz idealne ph dla uprawy glebowej konopi, w zeszłym roku trzymałem dla testu w 7,6-7,8 i rosly bezproblemowo Edytowane 30 Maja 2020 przez Minimaxi Cytuj
Czarny Czar Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 2 godziny temu, Minimaxi napisał: a czego konkretnie nie przyswajaja ? bo nie wyglada po tym zdjeciach frytka zeby mialy niedobory fosforu, manganu albo boru te tabelki to se mozna wsadzic w .... co jedna to inna, np tutaj mamy taka hehe: gwarantuje ci ze ph 6,5-7 nie szkodzi, to wrecz idealne ph dla uprawy glebowej konopi, w zeszłym roku trzymałem dla testu w 7,6-7,8 i rosly bezproblemowo Nie przyswajają,(spadek wraz ze wzrostem ph lub spadkiem ph) Dla mnie możesz uprawiać w jakim chcesz ph,nie moja sprawa. Jest powiedziane że konopie powinny być uprawiane ph gleby pomiędzy 6-6,5. Kiedyś słuchałem rad typu: "gwarantuje ci ze ph 6,5-7 nie szkodzi, to wrecz idealne ph dla uprawy glebowej konopi, w zeszłym roku trzymałem dla testu w 7,6-7,8 i rosly bezproblemowo" bardzo źle na tym wychodziłem. Dużo zależy od odmiany,jaką ma tolerancje,są takie które tolerują 5,5 a inne 7,5 Cytuj
Czarny Czar Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Ps. Minimaxi Jeśli na zdjęciach nie widzisz zmian w roślinach to chyba powinieneś odwiedzić okulistę. Cytuj
Minimaxi Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) 2 godziny temu, czarny napisał: Dużo zależy od odmiany,jaką ma tolerancje,są takie które tolerują 5,5 a inne 7,5 skoro jesteś taki pewien tego co piszesz to wymień, powiedzmy po 3 odmiany ktore toleruja 5,5 i 3 ktore toleruja 7,5 :) Poza tym chyba nie przyswoiles w podstawowce czytania ze zrozumieniem, bo nigdzie nie napisalem, ze nie widze zmian tylko, ze: "bo nie wyglada po tym zdjeciach frytka zeby mialy niedobory fosforu, manganu albo boru" WIDZISZ ta "delikatna" roznice ? hehehehe Edytowane 30 Maja 2020 przez Minimaxi Cytuj
Czarny Czar Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 8 godzin temu, Minimaxi napisał: a czego konkretnie nie przyswajaja ? bo nie wyglada po tym zdjeciach frytka zeby mialy niedobory fosforu, manganu albo boru te tabelki to se mozna wsadzic w .... co jedna to inna, np tutaj mamy taka hehe: gwarantuje ci ze ph 6,5-7 nie szkodzi, to wrecz idealne ph dla uprawy glebowej konopi, w zeszłym roku trzymałem dla testu w 7,6-7,8 i rosly bezproblemowo W ostatnich dwóch linijkach sobie odpowiedziałeś coś na temat odmian,to już nie będę nic wymieniał. Ja jednak nie będę przyswajał sobie twojej wiedzy,po tym co można wywnioskować u Ciebie wszystko rośnie bez problemowo hehe. Jestem człowiekiem wychowanym w lesie co to jest podstawówka? Czekam na jakąś ciętą ripostę bo się trochę uśmiałem. Cytuj
Minimaxi Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) tak jak myslalem, jestes z tych ktorzy lubia duzo fantazjowac a gdy im sie powie jak w kartach: sprawdzam ! to juz tacy odwazni nie sa hehe ale widze ze przewidziales to, ze brak ci argumentow i riposta bedzie cieta, dobre chociaz i to, moze kiedys beda z ciebie ludzie Edytowane 30 Maja 2020 przez Minimaxi 1 Cytuj
frytki Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2020 Mam takie pytanie. U mnie codziennie pada deszcz a chciałbym podlać moimi nawozami.W takim wypadku muszę poczekać aż będzie sucho żeby teraz jak ziemia jest mokra jej nie przelać? Cytuj
Recommended Posts