Gość Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Witam Kolejny projekt, tym razem z odmianami medycznymi. Założenie jest by docelowo otrzymać 8 roślin, co będzie zobaczymy, chcę też pobrać kilka klonów więc początek będzie bez treningu. Ziarenka trafiły do małych doniczek 2 czerwca, dwa ziarenka z największym wigorem po 24 h były już na powierzchni. Oświetlenie: HPS 250/400/600W FP - 18/6 12/12 Wentylacja: Nasiona Doniczki : -in pasywny -out 1 x Wentylator 400 m3/h + filtr węglowy -mieszacz x2 Nasiona: Strawberry Cough - Dutch Passion FEM 1 szt. Treasure Island - Sin City Seeds FEM 1 szt. Regularne nasiona Original Bruce Banner - Dark Horse Genetics 2 szt. Shiatsu Kush - B.C. Bud Depot 1 szt. Pennywise - Subcools The Dank 2 szt. Chernobyl - Subcools The Dank 2 szt. Jack The Ripper - Subcools The Dank 2 szt. Bruce Banger - Seedsman Seeds 2 szt. GrowBox: 90x90x200 120x120x200 Podłoże: Biobizz light mix Nawozy: Biotabs zestaw startowy Biotabs PK Doniczki : 8x Airpot 15l. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Gość Cytuj
bortek Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Siemka widze ze znowu lecisz chwile cie nie bylo zasiadam i kibicuje eleganckie odmiany. Cytuj
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 18 minut temu, bortek napisał: Siemka widze ze znowu lecisz chwile cie nie bylo zasiadam i kibicuje eleganckie odmiany. A dziękuję :) Cytuj
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Witam, sytuacja na froncie przestawia się tak : - dwa nasiona przepadły są to : Treasure Island - Sin City Seeds Jack The Ripper - Subcools The Dark świeć Panie nad ich duszami :) - reszta towarzystwa zawitała do namiotu pod MH 250 W , w trybie 20/4 - karmię je wodą z melasą od początku do końca, skąd pomysł ? kiedyś wkleiłem na forum film o uprawie, więc od nich ściągam pomysł. - raz dziennie dostają kąpiel z wody plus BOOm BOOM Spray od Biotabs - na razie nie odpaliłem wymuszonej wentylacji tylko otwarłem wszystkie otwory , raz na 2 dni zwiększam im wilgotność powyżej 100 % taka sauna do roślin. Edytowane 9 Czerwca 2019 przez Gość Cytuj
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2019 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam, 5 dni minęło wiec coś napiszę :) Rośliny rosną w swoim tempie, szału nie ma, ale należy wziąć po uwagę że mamy tropikalne upały, ciężko zbić temperaturę w boxie, żeby towarzystwa nie ugotować jak ten dziadek dziecko w aucie, zwiększam wilgotność wiem że przydałby się worek CO2 ale nie mam na ten czas gdzie kupić :) Podlewam raz dziennie, wodą z melasą, nadal też stosuje opryski z BOOM BOOm-a. Do zaś...... Ps. na zdjęciu po prawej doniczki z RIPami :) Cytuj
Smaki Opublikowano 13 Czerwca 2019 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Jakiej firmy melasy używasz ? Nie używałeś mikoryzy ? Cytuj
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2019 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Oczywiście mikoryza została zaszczepiona, stąd i pomysł na karminie melasą, jest to melasa karobowa z firmy NaturAvena Cytuj
jerry84 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 wygooglowalem sobie z ciekawosci te nasionka i to jest Subcool's The Dank :) ale zwal jak zwal. powodzenia trzymam kciuki ? Cytuj
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 12 godzin temu, jerry84 napisał: wygooglowalem sobie z ciekawosci te nasionka i to jest Subcool's The Dank :) ale zwal jak zwal. powodzenia trzymam kciuki ? Masz rację , dziękuję za czujność. Cytuj
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Witam. Lecimy dalej, roślinki mimo upałów i temperatury w boxie 32-33 st. C. idą do przodu, nadal podlewam je wodą z melasą . W niedzielę 23.06 zostały przełączone na 12/12 by wyłonić żeńskie egzemplarze, potem wrócę do 18/6. Cytuj
Recommended Posts