Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Plan nawozowy, jak zaplanować nawożenie?

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie,

Sprzęt skompletowany, nasionka kupione, ale zanim zacznę, chciałbym ostatecznie podpytać bardziej doświadczone grono o nawozy. Z tego co można kupić i widząc co Wy podajecie, można dostać zawrotu głowy ?

Co już mam: 

ziemia: ECO BISON Terra Professional,

kiełkowanie: Taca do wysiewu nasion Eazy Plug

donica: 11L

nasiona: auto

Plan był taki, żeby posadzić to, podlewać czystą wodą (ph 6) i tyle, a na kwitnienie dać: ADVANCED NUTRIENTS BIG BUD

Pytanie, czy to starczy? Wiem, że specyfików jest sporo: plagron alga, plagron terra, plagron pk13/14, hesi, 'co wybrać ja się pytam?' ? Czy na pierwszy raz, na auto dawać coś?

Edytowane przez WeedBeg
Opublikowano

kazda odmiana jest inna ,ma inne wymagania ,

jednej dasz pelna dawke zalecana przez producenta i bd ok ,drugiej dasz tak samo popalisz ja (przenawozisz )

wiec jedyne co sobie zaplanowac to

najwczesniej od 14 dia na wegu zapodac 1/2 dawki nawozu na weg

i jak zaczniesz lac na Flo to po pol dawki

oczywiscie nawozy raz ,woda raz naprzemiennie , chyba ze wyjda jakies braki

wsio 

Opublikowano

Przy Terra profesjonal I auto nie będzie Ci raczej nic potrzebne na weg.

Regularnie używam ziemi BioBizz w wersji Light Mix do tej pory z pierwszego zestawu startowego użyłem pół butelki nawozu na weg przy 55dniowej wegetacji pelnosezonowych.

Opublikowano

Właśnie o ten wzrost na auto mi na razie chodzi, czy mając taką ziemię (teoretycznie bardzo 'tłustą') i kiełkując w torfie, trzeba coś dodawać. 

Co do podlewania na przemian i zaczyniania od 1/2 a nawet 1/4 dawki, się rozumie ?

Opublikowano

Ja bym nic nie dodawał. 

Załóż fotorelacje z uprawy. Zawsze ktoś Ci poradzi. 

Ja daję nawozy na wyczucie. Np aktualnie mój Blue Spider dostaje więcej niż producent podaje, bo wykazuje większy apetyt...

Opublikowano

Jak tylko ruszę, to założę ? Raz, że wyjazd mi się szykuje dłuższy, a nie zostawię tego samemu sobie, w nocy bym nie spał, a dwa, jeszcze nie ruszyłem a już wymieniam sprzęt ? wentylator okazał się... nieakceptowalny ?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+