Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Plamy na lisciach

Recommended Posts

Opublikowano

No i się zaczęło. Wszystko szło ładnie i dobrze aż za do teraz przeglądałem panie i o ile randomy i Blu fire og spoko w miarę o tyle na Fat Bananie już zaczęło się coś dziać. Nie mam pojęcia co jej jest. Może ktoś pomoże to rozpoznać zanim ja szlak trafi? Podlewana od jakoś pierwszego tygodnia flo nawozami raz cal mag, raz bio bloom i bio grow polowe dawki około i raz ostatnio bio grow i bloom 4 i 10ml/2L i top Max. Ph zazwyczaj między 6.5 a 7.0 wody może ze dwa razy zdarzylo się że podlalem o niesprawdzonym (wyższym ph), wypływu jakoś mniej więcej 6,5... Wszystkie tak samo podlewane w sensie takie same ph a tylko na tej jednej takie plamy wyskakują.... Ktoś coś? 

20190307_091704.jpg

20190307_091823.jpg

Opublikowano (edytowane)

@Miś czyli co byś proponował? Przelać woda o dobrym ph i później nakoksic ją czy odrazu z nawozami z dobrym ph trochę mocniej przelać? Z jednej strony zrobił bym jej tylko flusha małego ale z drugiej to jest 3 tydzień flo czyli kluczowy praktycznie moment i wypadało by teraz ja najbardziej dopiescic. Bo tak jak popatrzylem teraz to deficyt cal występuje na brzegach i są te plamy "zaostrzone" a u mnie wlasnie bardziej od środka występują i takie jak by okraglejsze i teraz się nawet zastanawiam czy to nie jest też martwica? O ile dobrze kojarzę martwica to ogólnie właśnie brak papu poza tym że obumieraja komorki. Z drugiej strony miałem długi weg w miarę a przecież wapno i magnez chyba nie są mobilnymi pierwiastkami jeśli dobrze kojarzę. No i ewentualnie jeszcze wyczytałem że korzenie mogą gnic ale sprawdziłem i wszystko spoko.  

Aaa ewentualnie czy cal-mag od vitalink można z bio bizz-em mieszać czy nie za bardzo ewentualnie herbata z bananów? Bo potasu to nie nie czuły poza tymi sladowymi ilosciami co jest w bio bloomie a o ile azot i fosfor ostatnio dostały o tyle otasu właśnie i cal mag albo wcale albo tylko jedno podlanie z cal magiem?

Mam nadzieję że to zrozumiałe napisałem. 

Edytowane przez Gość
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+