Dr Greenthumb Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Witam w kolejnym grow w moim skromnym boxie. Myślę że wybrałem dosyć ciekawy zestaw nasion. Jak zwykle będziemy kiełkowac 8 nasion w easy plug a do boxa idzie 5 najlepszych. Nasiona główne to: 3x Carmelo od Delicious Seeds: THC: 20% Ten spektakularny wybór łączący najlepsze cechy Indica Lavender i Sativa ( SUPER SKUNK – BIG SKUNK KOREAN – AFGHANI-HAWAIIAN ) pochodzi ze szczepu o wyjątkowych cechach i posiada wielką różnorodność genetyczną dzięki swoim Hawajsko, Afgańsko, kolumbijsko , meksykańskim korzeniom. Caramelo jest rośliną o cechach głównie sativa. Na początku może przypominać hybrydę indica/ sativa choć jego dziedzictwo genetyczne jest widoczne w jego potencjale wzrostu i wielkości. Rozwijając się w systemie SCROG reaguje szybko na przycinania i wytwarza dużą liczbę rozgałęzień . Powinien mieć wystarczająco dużo miejsca na zewnątrz, aby umożliwić obfite kwitnienie. Wydziela bardzo kwiatowy aromat z nutami piżma, lawendy i lukrecji. Gdy pąki są rozdrobnione zapach staje się jeszcze bardziej intensywny i przeważnie ostry. Smak jest słodki i przenikliwy jak orzech z skunky. Efekt jest silniejszy i znacznie bardziej w stylu indica, powodując szybki , euforyczny początkowo mocny haj który staje się bardziej relaksujący po chwili zachowując miły poziom stymulacji mózgu. Caramelo to mieszanka purpurowych barw oceanu. Rośliny są wyselekcjonowane z krzyżówekLavender x Lavender i zachowują świetną równowagę między genami sativy i indyjki. Rośliny są fioletowe, mają zapach lawendy i owoców tropikalnych. 2x Malawi x PCK od Ace Seeds: THC: 15-22% Działanie: potężne i długotrwałe efekty sativa Malawi x PCK od ACE Seeds to starsza siostra docenionej przez growerów odmiany Violeta. Jest to hybryda sativy/indicy, która powstała z połączenia znanej na całym świecie Old Malawi Killer i Purple Pakistan Chitral Kush. Malawi x PCK jest żywotną, potężną rośliną zapewniającą bardzo duże plony. Jej struktura jest prosta, wysoka z silnymi rozgałęzieniami, a czas kwitnienia jest o 1-2 tygodnie dłuższy niż w odmianie Violeta. Typowe pakistańskie kolory i aromat owoców leśnych, w połączeniu z długotrwałymi i mocnymi efektami sativa/indica - to znaki rozpoznawcze tej odmiany. Nasiona zapasowe to: 1x Og Kush Dinafem 1x Triple Cheese Barneys 1x Critikal RQS nasiona z krzaka A teraz nudna część Namiot 90x90x180 Oświetlenie HPS 600 na cyfrowym Lumatec, i sputnik. Ziemia Biobizz Grow Mix, i trochę light mix, doniczki 15l airpot Nawozy Biobizz, żadnego sprawdzania EC, ani Ph. Zbijane na oko Plagronem Lemon kick. Trening 1x topping i odchylenie łodyg od środka Wentylacja 2x prima klima 400m + 3 wentylatory mieszające Ogólnie będzie to uprawa do której nie będę się specjalnie przykładał, czasu coraz mniej, inne hobby itd Pozdrawiam 2 Cytuj
bortek Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 No fajne odmiany zobaczymy jak z tym caramelo. 1 Cytuj
Judaista Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Olej resztę, posadź karmel. Będziesz pan zadowolony. Ja będę niedługo sadził regi caramello, jest to jedna z moich top 3 all time. 1 Cytuj
Dr Greenthumb Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 to trzymamy kciuki żeby wszystkie 3 karmele wyszły Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 kolejna wisienka na torcie się szykuje coś czuje będę zagladać 1 Cytuj
Dr Greenthumb Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Opublikowano 12 Lutego 2019 ktoś tu słabo trzymał kciuki bo z 3 carmelo wyszły 2. a więc finałowa 5 to: 2x Carmelo 2x MalawixPCK i tu zaskoczenie całkowite 1x Triple Cheese, to pierwsze nasiono z gratisowych Berneys farm które wykiełkowało,ba i to nawet jako pierwsze. i widzicie jak ważne jest kiełkowanie większej ilości nasion niż ilość docelowa. równy start to u mnie spokój ducha. piwko, joint i bierzemy się do roboty, wsadzam odrazu do docelowych airpotów 15l. na samą górę pójdzie trochę light mixa, a reszta to all mix. dodatkowo zostało mi trochę mikroryzy white shark więc też będę to dodawać. a więc wracamy do gry 1 Cytuj
Dr Greenthumb Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) no i mam mały problem... jedna z roślin jest już prawie żółta, taka blado zielona. w tym wieku to dziwne, siedzi w ziemi all mix powinna być aż za bardzo zielona. i to jeszcze carmleo ? reszta rośnie prawidłowo. jak myślicie przejdzie mu czy to już hospicjum ? Edytowane 20 Lutego 2019 przez Dr Greenthumb Cytuj
maurycy Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Ja daję mu szansę ale czas pokaże powodzenia Cytuj
Recommended Posts