Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Problem ze wzrostem

Recommended Posts

Opublikowano

Witam,mam mały problem z roślinkami ,mam dwie bubble kush auto na 0.7 m2 z dwiema lampami 130 spectrolight z red boostem,czyli swiatła aż  za dużo ,według producenta powinienem lampy trzymać 60 cm od roślin,jak tak zrobiłem to sie wyciągły jakbym miał jakieś świetłówki 100 W na boksa,teraz są 25 nad roślinami i widać że listki powoli zaczynają rosnąć,dostałem maila od sklepu w którym kupiłem lampy powiedzieli że nie można niżej niz 40 cm problem w tym że jak było 40 cm to sie wyciągały.Red boost jest narazie wyłączony,czyli jest aktualnie 192 waty ,powinienem go włączyć już w 5 dniu życia roślinek?czy nie bd to miało wpływu na wzrost tak wcześnie jak widać na zdjęciach.Czy może problem jest gdzie indziej.Aktualna Temp to 28.4 i wilgotność 46%.Zdjęcia są dziwnie zrobione nie widać na nich że aż tak są powyciągane.

DSC_2762.JPG

DSC_2757_(1).JPG

Opublikowano

Spokonie to jest dopiero kilka dni roslinki. Za kilka dni mozesz ja doc do docelowej doniczki. Za jakis tydzien znowu sie zatrzyma z powodu iz bedzie ladowala energie w korzenie. Mozesz smialo zakladac grow loga uzupelnij te dane 

i powiedz cos wiecej o tym swietle badz podaj jego kompletna nazwe. I z farciochem ;) !!!

Opublikowano

Witaj, zdrowa i ładna sadzonka :) Tak jak wyżej, potrzymaj kilka dni i do docelowej, jak będziesz przesadzał to podsypujesz ziemi aż po pierwsze listki. 

Masz ochotę prowadzić growloga ? Może być ciekawy :) 

Na razie boosta nie włączaj, to normalne że pnie się do góry :) 

Jak growlog to uzupełnij dane a ja temat przeniosę :) 

Opublikowano

Siema dokup jeszcze z4 pestki bedziesz mial 6 automatow na 0.7 m2  to moga bydlaki porosnac i tak sie zmieszcza. Kasiorki troche na lampy wydales . Tutaj na forom jeden kolega mial taka jedna lampe nie pamietam ale chyba box tez byl duzy i naprawde niezle wyciagnal z niej . Ja narazie swiecilbym tylko z tej jednej lampy one sa wydajne. Smialo zakladaj temat a my sie juz postaramy abys zaraz po nowym roku z usmiechem na twarzy dokonywal harvestu. Pozdro

Opublikowano

Witam,dzięki za miłe słowa ,w niedziele wieczorem założę growloga,z pestkami może być cieżko bo zanim dojdą i wykiełkują to bd najszybciej następny piątek lub nawet dalej,więc miedzy roślinami będzie dwa tygodnie różnicy ,fotoperiod ok bo chyba będe leciał cały  czas 18/6 ,więc te dwie będą gotowe do ścięcia a  tamte jeszcze dwa tyg,i mógłbym te dwie już suszyć ,tylko problem jest taki że nie mam gdzie ,prawdopodobnie bedzie czuć na całą hate jak to powiesze gdzieś w szafce,chce suszyć w boxie z wentylacją włączoną bo mam dobry filtr Phresh z australisjskim węglem ogólnie bardzo dobre opinie ma.Więc suszenie chyba tylko w boxie więc nie mogę dokupić i posadzić. Chyba że zetnę te 4 nowe wcześniej o dwa tyg niż trzeba,ale czy wtedy jest sens je uprawiać?Tutaj i tak plonu nie będzie wielkiego bo to roślina ekspresowa  gotowa w mniej niż 60 dni bo muszę zdążyć na termin  przed wigilią ,a raczej musiałem w momencie zamawiania odmiany.Po kilku dniach sie okazało że mogłem zamówić co chce i ile chce bo nie muszę zdążyć przed świetami :D .Ale szkoda mi je wyrzucić i zasadzić nowe i więcej.Przynajmniej jak coś spierdziele to nie będe miał takie bólu dupy że całą uprawe popsułem  :D a tak to dwie roślinki na pierwszy raz akurat na nauke,dopiero drugi grow zrobie fajny na 4 lub więcej automazar.Pytanko mam czy mam edytować pierwszy post i wstawić dane itd czy założyć nowy tamat w growlogach?

Opublikowano

Tak jak Vito powiedzial, uzupelnij (edytuj pierwszy post i pododawaj wszystko co potrzeba, wyslalem Ci linka w poprzednim moim poscie jak to zrobi) a on to przeniesie.

Mozesz suszyc w box-ie w malym pudelku tak jak ja to robilem. Zapach jest ale tylko pierwszy dzien moze 2 i tez nie na caly dom, w pokoju bedzie czuc ze suszysz to fakt.

Moze i expresowe ale tez trzeba im dac idealne warunki, zakladaj GL a pomozemy ;) aby bylo jak najbardziej zblizone do idealu.

Opublikowano

Możesz założyć nowy lub edytować tutaj. 

Suszyć można nawet podwieszając do sufitu boxa za łodygi, ale kontroluj by nie przesuszyć.

8 godzin temu, oskar11 napisał:

Więc suszenie chyba tylko w boxie więc nie mogę dokupić i posadzić. Chyba że zetnę te 4 nowe wcześniej o dwa tyg niż trzeba,ale czy wtedy jest sens je uprawiać?

Ogólnie można by zbudować prowizoryczną suszarnie do boxa, a w między czasie rosły by sobie już nowe... 

Puki co to niechaj rosną :) Będziemy się zastanawiać jak przyjdzie na to czas :) 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+