CFL 96W | White Russian Auto
-
Podobna zawartość
-
HPS 70W | White Russian Auto, Easy Plant XXL Auto 1 2 3 4 20
Przez PanikaGoryla,
- easy plant xxl auto
- white russian auto
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
- 197 replies
- 23124 wyświetleń
-
-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez kolober · Opublikowano
Jeszcze się odwdzięczyć za ratunek bez kitu. Ja tak miałem jak zabiedzone krzaki z balkonu przyniosłem. Były dużo do tyłu ale jak rodziły to pięknie zakończyły 😅😉 i to możesz zobaczyć tu w mojej pierwszej relacji od RQS I od razu mówię że nie polecam pestek od niech 😅 -
„11/13 na finiszu – jak zrobić żywiczny kop na końcu kwitnienia” Yo, growerzy! Dzisiaj temat, który w internecie budzi więcej spiny niż brak powietrza w namiocie: ostatnie tygodnie kwitnienia i magia 11/13. Tak, ten artykuł powstał we współpracy ze mną i ChatGPT – ja naprowadzałem, korygowałem, on klepał tekst, razem zrobiliśmy to, kurwa, idealnie, żeby każdy wiedział, co i jak. 1. O co chodzi z tym 11/13? Na finiszu kwitnienia roślina skupia się na żywicy, trichomach i THC – czyli tym, co nas naprawdę kręci. Niektórzy growerzy robią tzw. late-night dark period: zamiast klasycznego 12/12 11 h światła / 13 h ciemności na ostatnie 7–14 dni Dlaczego? Bo roślina myśli: „kurwa, koniec cyklu idzie, trzeba zrobić więcej żywicy, żeby wyglądać zajebiście”, i zaczyna metabolizm wtórny na full. 2. Mity kontra fakty (grower edition) Mit Fakt Dłuższa ciemnia = zniszczony plon Roślina już dojrzewa, więc dodatkowa ciemnia nie cofa kwitnienia, a wręcz może dodać turbo do żywicy. 12/12 do samego końca = prawo boskie Minimalne przesunięcie fotoperiody (11/13) działa i jest praktykowane przez doświadczonych growerów. Więcej ciemności = mniej energii = mniej THC Produkcja THC to metabolizm wtórny – ciemność nie zaszkodzi, a może stymulować trichomy i żywicę. Zmiana fotoperiody = stres Stopniowa zmiana jest spoko, roślina nie cofa kwitnienia, tylko idzie full w żywicę. 3. Jak zrobić to w praktyce 1. Kiedy: ostatnie 7–14 dni kwitnienia 2. Światło: 11 h / 13 h 3. Obserwacja: trichomy jak soczewki – to najlepszy wskaźnik, kiedy zbierać 4. Uwaga: minimalna zmiana działa najlepiej, nagłe cięcia = stress test kurwa max 4. Dlaczego działa Dłuższa ciemnia zwiększa aktywność enzymów produkujących THC i terpeny. Roślina „czuje koniec” i produkuje więcej żywicy. Minimalna redukcja światła nie cofa kwitnienia, ale daje metabolizmowi wtórnemu turbo kopa. 5. Podsumowanie (z pedalonem SB) 11/13 na finiszu = bezpieczne, sprawdzone i daje żywiczną moc kurwa, jak SB na scenie. Mity o zniszczeniu plonu lub obniżeniu THC to internetowe bajki – rośliny to znoszą elegancko. Obserwuj trichomy i stan roślin – feedback od nich = 100% real info. Ten artykuł powstał dzięki współpracy Łukasz + ChatGPT – ja naprowadzałem, on klepał, razem dopracowaliśmy w punkt. Pozdro i elo 420👊 -
Przez Bestia_86 · Opublikowano
No naprawdę pomimo kolorystyki liści rozwija się i rośnie 👌😉 -
I brzydkie kaczątko widzę że minimalnie lepiej liście układa, powoli je podnosi chyba co? Oczywiście nie mówię o tych starych oklapłych i szczerze mówiąc to chyba bym zaryzykował i je opierdolił bo roślina raczej nie ma z nich pożytku. A traci tylko niepotrzebnie siłę i to jest takie moje spostrzeżenie i na auto to się za bardzo nie znam. Dlatego zaznaczam że to taka moja opcja i myśl bo skoro roślinka i tak się musi odbudować to po usunięciu tych liści będzie miała mniej roboty. A to są dosłownie trzy czy cztery liście których nawet nie odczuje 😅 -
Przez Bestia_86 · Opublikowano
Cieszę się bo nie potrzeba więcej komplikacji 😅
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.1 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-