Oblivion159 Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Posadziłem ostatnio tę konwalię mocząc wcześniej nasiono 24 h. Stan na zdjęciach jest po 3 dniach od wsadzenia w glebę. Dzisiaj zdjąłem skorupkę z nasionka. Ne wiem czy go nie rozwaliłem bo jakieś nie chętne do życia się wydaje.... Oceńcie proszę czy coś z tego będzie !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzielnicowy Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Po tym ciężko coś ocenić, chociaż po 3 dniach mogłaby być troszkę bardziej rozwinięta. Daj jej jeszcz z tydzień i zobaczymy. Jak tam temperatura, wilgotność, jaką wodą podlewasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oblivion159 Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Temp. OK 21 stopni . Wilgotność ok 40 % podlewac dostaną kranówą z leciutką domieszką umorzeniacza. Wstawiać juz ja do boxa czy czekać na pierwsze listki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzielnicowy Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Jeśli nie w boxie, to gdzie teraz ją trzymasz? I pod jakim światłem? Spróbuj podwyższyś wilgotność do tych 60 chociaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oblivion159 Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Na parapecie. Czytałem że do boxa się wkłada dopiero jak wyjdą pierwsze listki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzielnicowy Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Dawaj ją do boxa pod lampę i to JUŻ!!! Na parapecie to możesz latem potrzymać, a nie teraz, jak słońca prawie nie ma. Jaką lampę masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oblivion159 Posted November 8, 2015 Author Share Posted November 8, 2015 3x Philips Tornado 23 W ale to jest pcbox wiec starczy. Mam tylko problem z wilgotnoscia bo jak odpale te lamy to po paru godzinach wilgotnosc spada do 30 %. Próbowałem juz szmatek zakretek itp itd ale to daje max 10 % wilgotnosci a 40 to dalej za mało . Co robić ? Dodam ze nasionko jednak zyje bo przez noc ruszyło troszkę w górę ale wcale listków nie rozkłada ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzielnicowy Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Bo światła ma mało. Wsadzaj ją do tego boxa. A z wilgotnością jakoś to będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oblivion159 Posted November 8, 2015 Author Share Posted November 8, 2015 Jest na miejscu. Jak coś będzie z nią nie tak to będę się odzywał. Dzięki wielkie za pomoc. Fotoperiod ustawić 24/0 na trochę czy od razu 18/6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzielnicowy Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 18/6. Jak to automat, to może tak być do końca. Jak zwykła, to potem przełącz sz na 12/12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.