Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Głowny top nie kwitnie, boczne gotowe - co robic?

Recommended Posts

Opublikowano

oswietlamy teraz 12/12.

Przewazajacym oswietleniem bylo i jest swiatlo sloneczne, bo tu, gdzie mieszkamy mamy bardzo dobre naswietlenie caly dzien. W sytuacjach, kiedy slonca nie bylo osiwtlalismy halogenem (+ dobra wentylacja) - wiem, ze przestepstwo, ale zbyt pozno o tym sie dowiedzielismy (odpusccie sobie teraz ocene wyboru halogenu, bo wiemy, ze to blad - nastepnym razem juz bedziemy wiedziec co robic, jak robic i z czym dzialac - skupmy sie teraz na tym, czy cos z ta roslina da sie jeszcze zrobic i jak. Chodzi o podpowiedzi).

Ile, Waszym doswiadczonym zdaniem, potrwa az boczne topy 'napuchna'?

Opublikowano

jak wspomagales cykl naturalny swiatlem z zarowki to nie powinno sie nic dziac, ale jak swiatlo dzienne uzywales naprzemiennie ze swiatlem z zarowy i dodatkowo zaburzyles jakos cykl to mogly sie podziac takie rzeczy. Musisz poczekac az ktos jeszcze sie wypowie. Na moje zdecyduj: albo lampa albo slonce. ja dalbym pod lampe HPS 12/12. A moze rzeczywiscie to jakis polautomat, albo GMO!

Opublikowano

wydaje mi się że te boczne tez potrzebują jeszcze trochę czasu... Postaw je pod jakieś normalne oświetlenia z cyklem 12/12 i dojdzie wszystko. Ewentualnie tak jak pisali wyżej główny top zostawisz dłużej przy życiu. Tak czy siak pod dobre oświetlenie i poczekaj minimum 2 tygodnie nawet z tymi bocznymi

Opublikowano

Rewegetacja, to nic innego jak powrót rośliny do fazy wzrostu.

Czyli ma jeszcze szanse zakwitnąc? 

I jeszcze pytanie, Waszym zdaniem, jest sens kupowac lampe HPS jeszcze, skoro to juz koncowka, czy polecacie cos tanszego. 

Wrzucam zdjecia topa jeszcze raz, popatrzcie na liscie - to normalne, ze liscie sa głownie jednopalczaste? Albo jest jedno wieksze skrzydło i dwa lub jedno malutkie z boku. 

post-43312-0-82558800-1445618996_thumb.j

post-43312-0-60079700-1445619013_thumb.j

post-43312-0-36242900-1445619028_thumb.j

post-43312-0-70086500-1445619042_thumb.j

post-43312-0-45702200-1445619057_thumb.j

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+