Skocz do zawartości
thc-thc

grower

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie 

 

  :hemp_cook: Dziś w gotuj z Ambasadorką  :hemp_cook:

 

Śmietankowy sos do makaronu z masłem konopnym.

 

Szybki sos z śmietanką, bazylia, oregano, kruchym boczkiem, czosnkiem i cebulką.

Szybka niedzielna inspiracja  :puff:

 

 

gallery_27223_385_21784.jpg

 

 

 

 

Składniki:

 

  • śmietanka 30% szklanka
  • 3 łyżki masła konopnego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
  • 1/3 szklanki cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli, pieprzu ziołowego
  • makaron
  • ser wiórki

Boczek, cebulkę siekam w kosteczkę. Bazylię drobno szatkuje. Na patelni teflonowej rozgrzewam masło konopne, i przeciskam przez praskę czosnek. Smażę  ok 1 minuty. Przelewam do miseczki, dodaje przyprawy, dokładnie mieszam, odstawiam do ostygnięcia ok 5-6 minut. Miedzy czasie podsmażam boczek i cebulkę aż do zrumienia, zalewam szklanka śmietanki, przykrywam przykrywką na 5 minut, na małym ogniu, po czym odkrywam i gotuję aż do zgęstnienia śmietanki, na sam koniec dodaje masło z przyprawami mieszam oraz ser i gotowe

 

Makaron gotuję al dente. porcjuje i gotowe.

 

gallery_27223_385_92194.jpg

 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+