Jump to content
thc-thc.com
ganjafarmer.com.pl
sklep z nasionami marihuany
dutch-passion.com babciaganja.pl thc-thc.com

Recommended Posts

Różne szkoły gotowania i przepisy na Bhang w Europie widziałem i czytałem, ale chcę wam pokazać sprawdzony przepis, którego nauczyłem się @ sight w Goa.

Choć niektórzy twierdzą że spożywanie Bhang napełnia ich duchowo i moją podróż astralną wśród Hiduskich bogów, to ja twierdze że ta nazwa wzięła się z prostszej i bardziej przy ziemskiej przyczyny.

Po prostu po dobrej godzinie od wypicia owego trunku, nagle jest jedno wielkie BANG i leżysz i kwiczysz.

Jaki jest odlot? Psychodeliczny, nie tak mocny jak po kaktusie lub muchomorze, ale podobny styl.

 

Przepis poniżej prezentowany, jest przepisem lokalnego wytwórcy Bhang, którego rodzina tworzy ten wspaniały trunek od pokoleń  

 

Oto czego będziemy potrzebować:

 

gallery_27223_1341_78023.jpg

 


a dokładniej:

 

2 łyżki stołowe posiekanych migdałów blanszowanych:

 

gallery_27223_1341_57519.jpg

 


2 łyżki nerkowców posiekanych:

 

gallery_27223_1341_102247.jpg

 


 

łyżka pistacji:

 

gallery_27223_1341_60820.jpg

 


1/3 łyzki maku:

 

gallery_27223_1341_82294.jpg

 

1/2 pestek dyni:

 

gallery_27223_1341_16364.jpg

 

1/4 gwiazdy anyżu:

 

gallery_27223_1341_21792.jpg

 

1/4 łyżki świeżego kardamonu:

 

gallery_27223_1341_110683.jpg

 

1/3 łyżki startego imbiru:

gallery_27223_1341_28984.jpg

 


1/4 startej laski cynamonu:

 

 


 

gallery_27223_1341_80289.jpg

 

oraz kilka wysuszonych żurawin i 40gr świeżych, lepkich i otrimowanych topów heh :

 

gallery_27223_1341_32314.jpg

 


wszystko w/w drobniutko posiekane musi być.

 

800ml wody do punktu wrzenia po czym wszystko wsypuje:

 


 

gallery_27223_1341_9693.jpg

 

i gotuje na wolnym ogniu przez jakieś 20 minut mieszając co jakiś czas (w domu będzie pachniało cynamonem, anyżem i miętą, więc bez obaw że ktoś was nakryje. Prędzej pomyśli że szykujecie się do Master Chef xD)

 

gallery_27223_1341_95170.jpg

 


 

 


 

gallery_27223_1341_103781.jpg

 

 

po czym odcedzam wywar i odstawiam na bok...

 

gallery_27223_1341_83816.jpg

 

 

 

gallery_27223_1341_124830.jpg

 


biorę litr mleka lub kto woli cztery kubki, z czego po podgrzaniu do +/-60 stopni odlewam 2 i odstawiam na bok:

 

 

dodając po TROSZKU mleka MAKS 3 ŁYŻKI ubijam zielsko i kolejno odcedzam przez PŁÓTNO WYCISKAJĄC po każdym dodaniu aż na końcu zostają same wióry......

 


 

gallery_27223_1341_65985.jpg

 

gallery_27223_1341_43587.jpg

 

dwie godziny później.....

 

gallery_27223_1341_6862.jpg

 

gallery_27223_1341_71511.jpg

 

wpierw mieszam odstawione mleko z odstawionym wywarem:

 

gallery_27223_1341_87943.jpg

 

 

po czym dolewam przecedzone mleko z zielska ( niektórzy lubią dodać cukru, ja tam nie. Naturalna metoda tworzenia Bhanga w. opisana, wytwarza wystarczająco cukru z zielska i wszystkich tych egzotycznych dodatków)

gallery_27223_1341_11073.jpg

 

i Bhang gotowy!

 

gallery_27223_1341_39910.jpg

 


Teraz co do spożycia. Można od razu po zmieszaniu (ci którzy piszą że wcześniej trzeba go schłodzić, nie więdzą że robi się po to by się nie popsuł, prócz tego że jak wszystkie zimne napoje lepiej smakuja  )

Ja walę szklanę, czekam 2h i adios hehe. Nie po to się natyrałem by jeździć Smartem, lecz po to by zasuwać Ferrari. Ale prawda jest taka, że pół szklany starcza.

 






 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Vito unlocked this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy to insert a link to the Privacy Policy page GDPR - Website only for adults, 18+