nimotop Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 Witam. Równo rok temu usłyszałem, (a teraz sobie przypomniałem), jak sąsiad kolegi mówił o ciastkach które robi. Według wielu osób działały. Więc moje pytanie brzmi następująco: czy można zrobić ciastka z samych topów (lub haszu, ale skupmy się na topach) bez robienia masła/oleju? Z tego co pamiętem wrzucał zmielone topy po prostu do ciasta, smakowało podobno niezbyt ciekawie. Takiego tematu na forum nie znalazłem. Głownie proszę o wypowiedzenie się Ambasadorkę, ponieważ Ona zawsze powie co i jak . O, i jeśli ktoś ma to mógłby dać przepis/link do przepisu na taki smakołyk (bez masla!) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 Można Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Można, ale będą kiepskie w smaku nie mówiąc o bekaniu i odbijaniu się. W przepisie musi być masło naturalne, wtedy mieli się grass dodaje do składników. Z doświadczenia wiem że jednak lepiej zrobić te masełko, ponieważ faza będzie mocniejsza z masła. Susz musi być zmielony jak najdrobniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.