Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Weryfikacja, budowa, pomoc w ukończeniu.

Recommended Posts

Opublikowano

Ogólnie to dziękuję za radę lecz takie samo ryzyko bądź nawet większe mam w domu gdzie chodzi jedynie lodówka i wieczorem na godzinę czy dwie tv bądź laptop i co któryś dzień inne sprzęty AGD/RTV. Używanie HPS zawsze podnosi pobór energii i tego zawsze można wykryć.

Ryzyko jest zawsze i tego się nie da uniknąć dopóki MJ nie jest legalna na własny użytek.

W garażu nawet bezpieczniej gdyż ludzie posiadają lodówki bądź zamrażarki tak jak i u mnie stała na rybki, grzyby itp.

1. Tak poza tym garażem. Coś zmieniać w tym secie ? Jakąś inną ziemię, dodatki do niej, boostery, dodatkowe nawozy, minerały, witaminy oprócz startera BioTabs.

Chcę zastosować siatkę gdyż ładnie można z niej wyciągnąć, lecz weg będzie wtedy dłuższy więc więcej rośliny będą potrzebować na flo.

2.  Jak myślicie lepiej wziąć taki nawilżacz: Nawilżacz powietrza Ventilution 1 membrana LH zasilacz 24V 12W/2032 i zrobić jak na filmie w pojemniku kilkunasto litrowym z wentylacją czy też zwykły z małym zbiornikiem i niepotrzebnymi bajerami ? 

3. Jakie są wymiary 100L zbiornika do autopot gdyż zrobił bym przyszłościowe miejsce pod niego.

Opublikowano

1. sam zestaw biotabs + boom boom spray - idealny na stres dla rośliny, czyli siatkę, dobra ziemia i batguano :) 

2. bierz normalny

3. mam 225L i nie przekracza on metra kwadratowego (podstawkę też wycinałem na zamówienie :) )

Opublikowano

Powoli jakoś to wszystko idzie. Na tą chwilę są słabe temp. zewnętrzne, więc w garażu przez ten czas zanotowałem temp 27/15; wet 64/43.

W następnym tygodniu ma być poprawa pogody i większe słońce, możliwe że uda się do tego czasu zmontować box-a z oświetleniem i wtedy kolejne testy klimatu będą.

Przy okazji rozbiórki starej pralki naszedł mnie pomysł aby wykorzystać z niej części tj. silnik z kołem pasowym, pompę, czujniki itd. aby zbudować coś na kształt systemu wertykalnego Volksgarden od OmegaGarden's.

Co o tym myślicie ? 

Opublikowano

Hmmm temp masz 27 stopni w dzien, a 15 w nocy w garazu??

Jezeli tak to jak bedzie na dworze upal to temperatura w garazu skoczy do 50 stopni + pracujace oswietlenie dolozy pare stopni od siebie...

Opublikowano

Ogólnie to dziękuję za radę lecz takie samo ryzyko bądź nawet większe mam w domu gdzie chodzi jedynie lodówka i wieczorem na godzinę czy dwie tv bądź laptop i co któryś dzień inne sprzęty AGD/RTV. Używanie HPS zawsze podnosi pobór energii i tego zawsze można wykryć.

Tu się mylisz. Garaż czy piwnica NATYCHMIAST budzą podejrzenia, że coś jest nie tak, skoro zaczęło tyle żreć.

A mieszkanie- możesz być chory, możesz mieć bezrobotną drugą połowę, może w związku z tym non stop 24/7 chodzić TV i komp, mogłeś zmienić wszystkie żarówki na setki i świecić całymi wieczorami i nocami, mógł się zmienić właściciel/najemca, mogłeś zmienić taryfę, kupiłeś sobie mega prądożerny agregat do kręcenia lodów ;) etc etc etc. Powodów, dla których może się zwiększyć pobór prądu w mieszkaniu jest sporo. Powody, dla których zużycie prądu w garażu skacze z 25zł/rok na 50zł miesięcznie MOCNO CUCHNIE.

Opublikowano

Hmmm temp masz 27 stopni w dzien, a 15 w nocy w garazu??

Jezeli tak to jak bedzie na dworze upal to temperatura w garazu skoczy do 50 stopni + pracujace oswietlenie dolozy pare stopni od siebie...

Właśnie tego się najbardziej obawiam. Od posadzki do sufitu mam 2,4m, na stan dzisiejszy podłoga jest na 10cm nogach i ścianki 2m wysokości lecz chyba ją zwiększę o rezerwowe 20cm. Zakończenie budowy i start planuję na połowę/koniec lipca, lecz jeśli temperatura w timerze dzien to noc, noc to dzień będzie nadal za wysoka start odbędzie się dopiero w sierpniu.

PS. Dobrze kojarzę, czym wyższy box tym lepiej z temp można sobie poradzić ?? Czy lepiej większą wentylację przy mniejszych gabarytach ??

Green, mam tą świadomość że coś może śmierdzieć z takim miejscem lecz to ryzyko podejmę, będzie najwyżej to jedna uprawa na rok.

Powoli z garażu robię warsztacik więc prąd to nie problem.  Bardziej martwię się o termowizję i zapach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj temp zewnetrzna 42C/30 wilgotbosci, w cieniu 33/30. W Gb bez pradu 27/20 dzien, 25/41 noc.

Od rana "tornado za oknem" wiec zobacze jutro jakie temp beda. Jesli bedzie dobrze to nosionka do ziemi.

Opublikowano

Raczej ciezko bedzie utrzymac temperature w ryzach bo taka najbardziej odpowiednia to okolo 27 stopni czyli tyle ile masz teraz bez lampy, chyba ze temperatury na zewnatrz spadna to moze jakos to ogarniesz.

Jak u ciebie z wentylacja boxa??

Opublikowano

Temp zewnętrzna wciąż powyżej 30stC. W szafie dalej pomiary. Wentylacja jak wyżej na główny wyciąg wentylator promieniowy Prima Clima z regulacją rPM i Temp Fi 125 420m3/h 60w podlączony za filtrem przed cool tubą, wloty pasywne 2x 120mm.

W zapasie zrobione otwory 2x 120mm w suficie dla osobnej wentylacji lampy pod Dospel-a 100m3 (na tą chwilę zasłonięte)

Odpaliłem całość na 20h z timerem dzień na zewnątrz, noc w szafie. 

Temp w GB On- 34C/25Wet Off- 28/20Wet, brak nawilżacza.

Chyba trzeba przetestować osobną wentylację dla lampy i tutaj pytanie. Mogą być oba otwory w suficie szafy czy lepiej jakoś poprowadzić od dołu wlot a przewód wentylacyjny przymocować w kąt szafy aby nie przeszkadzał ?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+