greenmouse Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Pamiętacie może babcine metody na bolące gardło? Pewnie wielu z was tak. Dla mnie mleko z miodem i masłem to smak dzieciństwa, który został ostatnio odkopany z okazji przyrządzenia konopnego masełka. Czas przygotowania: ok 1 min 1 kubek mleka 1 łyżka masła konopnego 1 łyżka miodu Mleko grzejemy- ja korzystam z mikrofali. Dorzucamy masełko i miód, mieszamy do rozpuszczenia składników. Pijemy 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Koniecznie czosnek, i na drugi dzień zdrów jak ryba, od lat korzystam z tej metody leczenia przeziębień, masło konopne łagodzi ból, obniża gorączkę i ułatwi zaśnięcie. Uważajcie jednak na mikrofale, emitują zbyt silne pola energii i nie są zdrowe, zapewnienia producentów bezpieczeństwa korzystania to tylko chwyt by je kupować, tradycyjny sposób podgrzania jest zdrowszy i o 2 minuty tylko dłuższy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenmouse Posted June 8, 2015 Author Share Posted June 8, 2015 Jako, że podgrzewam w mikrofali tylko mleko i tylko "raz na ruski rok" to się raczej nie mam czym przejmować. Aczkolwiek musze przyznać, że z garnuszka smakuje jakby lepiej. I nie wiem czemu. Do mleka z czosnkiem to już trzeba trochę samozaparcia. A mleko z miodem i masłem- pychota. Za to czosnek można sobie zafundować na dokładkę w naleweczce. Też do przysmaków nie należy ale działa jak należy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.