przemek1986 Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 czesc. w tamten czwartek zaczolem kielkowac nasionka. nasionka owszem poscily kielki i sa w ziemi ale nie wychodza z niej. kubeczki sa w boksie. jak dlugo to moze jeszcze potrwac ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Himalaya Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Zależy jak głęboko je posadziłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uciulanygiecik Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 rowniez zalezy od tego jak duze byly kielki jak je wsadzales, czy ziemia jest odpowiednia oraz czy warunki w boksie sa odpowiednie - czy nie wysuszasz ziemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
howhigh Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Serio kielkowanie jest takie trudne ? Ludzie poczytajcie troche jest tego naprawde bardzo duzo. Zreszta jaka to filozofia ? Wrzucasz do wody pozniej na wacik albo od razu gleba. Trzeba pilnowac tylko zeby ziemi nie przesuszyc. 3 -7 dni i gotowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzejson p Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 dokladnie!! i ja kielek zanużam maksymalnie 1cm w ziemie tak, zeby głowka nasionka(skorupka) prawie że wystawała na zewnątrz. ziemia nie zbita tylko normalnie podsypana i podklepana delikatnie i allright wszyscy sie cieszą jeszcze nigdy z tym problemu nie miałem a wykiełkowałem juz setki tuzinów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.