Ambasadorka Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Witam wszytskich serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Po raz kolejny CANNABIS COOKIE Bardzo mocne ciasteczka konopne. Prosty przepis. Very strong cookie, simple recipe. Do przygotowania moich ciasteczek użyłam. 100g masła konopnego 60 g masła naturalnego 83% 2 1/3 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 szklanki cukru brązowego kilka kropelek olejku waniliowego rodzynki 1 duże jajko i jedno żółtko(białko posłuży do posmarowania ciastek przed pieczeniem) szczypta soli Mąkę przesiewam do miski, dodaje sodę i dokładnie mieszam ze sobą. Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę.Masło pokrojone w kostkę(w pokojowej temperaturze) dorzucam do miski, wlewam żółtka utarte, jedno białko, Rodzynki kroję na mniejsze kawałki i wrzucam do ciasta, krople olejku i wyrabiam do uzyskania gładkiego ciasta ok 7-10 minut. Ciasto wstawiam do lodówki na 30 minut. Piekarnik nastawiam na 180*C . Wyjmuję ciasto, na blaszkę układam papier do pieczenia, a następnie z ciasta lepie małe ciasteczka i układam obok siebie. Każde ciastko mogę posmarować albo masłem konopnym albo białkiem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Z termoobiegiem na 15 minut. Wyjmuję i studzę na kratce. Gotowe Ciasteczka są bardzo moce, zrobiłam je kilka godzin temu How to Make Weed Cookies 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenmouse Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 brzmi smokowicie takie magiczne ciasteczko z niespodzianką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted January 11, 2017 Author Share Posted January 11, 2017 Kolejne moje ciacha z tego przepisu, są przepyszne znikają szybko a dzięki temu faza jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts