DonOmar Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Witam, uprawiam konopie po raz pierwszy, jest już dość ładna naczytałem się wiele informacji co i jak robić by był ładny krzew, jedynie co mnie niepokoi to, mała temperatura w szafie bo w niej trzymam mj, jest to około 20 stopni nie poniżej, nie mam funduszy po prostu by kupować jakieś dodatki itd. szafę obłożyłem folią odbijającą światło, nie ma żadnego przewiewu w sensie wentylatora, zostawiłem jedynie małą szczeline by powietrze przepływało, roślinka ma się dobrze i jest już dość duża, posiadam khali mist, mam kilka pojemników z wodą w szafie by była odpowiednia wilgotność nie mam zadnych urządzen do mierzenia ph itd, może ktoś coś doradzi jak możliwie powiększyć tą temperature w szafie, chyba że taka wystarczy w szafie mam trzy świetlówki, jedną zwykłą żarówke i dwie energoszczędne 40stke i 86 chyba. Jutro zapodam zdjęcie mojej mj Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba4240 Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Jakie wymiary boxu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Wrzucaj fotki Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonOmar Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 a zrobiłem teraz, a szafy nie zmierzyłem nie mogłem poszukać miary ale w przybliżeniu szerokość to 50-70 wysokość 150-160 a mój khali mist rośnie do 80cm tak przynajmniej było napisane Admin: fotki wrzucaj do galerii forum lub jako załącznik, linki zewnętrzne będą kasowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 fotki na forum wrzucaj, unikaj polskich hostingów zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba4240 Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Ile lumenów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonOmar Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 Poprawione chyba dobrze zrobiłem, nie wiem ile lumenów nie znam się, jedna lampka widoczna na zdjęciu, druga obok tej co widoczna a najmocniejsza z góry świeci Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba4240 Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Potrzebujesz około 13500 lm zainwestuj hps. Daje trochę ciepła to ci także tempeture podniesie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Wymień w tej lampce żarówkę na energooszczędną, ta poza odrobiną ciepła i zżerania prądu nic Ci nie daje. Który to dzień ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonOmar Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 Pisałem że nie mam funduszy, chętnie bym wydał ale po prostu nie moge bo mam jakieś tam wydatki, a ile taka lampa kosztuje? i ile prądu żre? może zdecydowałbym się poźniej za jakiś tydzień o ile miałbym kasę na taką lampę, a dzień siedemnasty od wykiełkowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.