Suchy Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Witam Mam zamar zbudować growbox. Najprawdopodobniej będzie to pc box. Teraz pytanie: jakie oświetlenie wybrać do tego box'a: 400w czy 600w a może jeszcze inne? Ile wentylatorów? No i jaki rodzaj roślinki najlepiej pisadzić w tym box'ie?
PanikaGoryla Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 400 lub 600 w do pc boxa? chcesz mieszkac pod mostem czy jak? stary jak chcesz dac takie oswietlenie nie pi3rdol sie z pcboxaem tylko zbijaj jakas szafe 100x100x200 napewno o wiele wiecej i lepie ci to wyjdzie wenttylator wyciagowy u gory boxa przy takich gabarytach ze 500m3/h wloty pasywne u dolu boxa cisnienie zalatwi sprawe;) co do roslin to juz kwestia indywidualna (lecz ja bym wolal Marichuane) taki żarcik bierz rosliny jakie chcesz zaleznie od gustu i tego jaki high preferujesz zapomnialem dodac do wentylacji jakis wentylator biurowy na mieszanie bedzie ci potrzebny i zalezy czy bez lipy czy mozesz miec problemy wtedy filtr weglowy do wentylkatora wyciagajacego zeby zamaskowac zapach i lecisz;) pozdro
Macky Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 600W w PC boxie możliwe do wykonania. Musiał byś wykombinować jeszcze lepsze chłodzenie lampy niż pokazane tutaj: Wodne chłodzenie do lamp HPS ale nie opłaca się całkowicie, kolega wyżej dobrze Ci radzi
greenmouse Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Chyba, że to "Pc box" z szafy serwerowej :D
Suchy Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Opublikowano 15 Marca 2015 Jestem zielony w temacie więc wybaczcie mi tego pc box'a xD jaka odmiana da największe zbiory i ile takich roślinek zmieściło by sie w takim box'ie 100x100x200?
Miś Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 https://trawka.org/topic/32901-uprawa-konopi-jestes-poczatkujacy-wejdz-i-przeczytaj-a-bedziesz-wszystko-wiedzial/
PanikaGoryla Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 widze uprawa pod komerche uważaj jak juz wszystko bedziesz mial i nie mow nikomu ani jedna osoba ma niewiedziec w innym wypadku mozesz skonczyc w celi pamietaj roi sie od konfidentów!
Suchy Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Opublikowano 15 Marca 2015 Nie mam zamiaru sie nikomu chwalić Co sądzicie o odmianie Mazar? Nadawała by sie czy nie za bardzo? Chciałbym uzyskać jak najwieksze zbiory
Recommended Posts