Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

ja jednak zostane przy CFL, ludzie piszą, że używają żarówek Philips Tornado 23W (3 sztuki). Nie wiem co lepsze, ponoć CFL nie daje UVB dlatego plon mniejszy? A jak jest z tymi Philipsami? Albo może dostarczyć UVB z osobnej żarówki? Znalazłem gdzieś na forum, że można dać osobną żarówkę UV, z tym że ma świecić na początku po 30 minut dziennie, i zwiększać czas stopniowo, aż do 6h. Niby wtedy jest więcej zywicy. Znacie jakieś takie przypadki? Bo na różnych forach pisza różne rzeczy, a nie chce zabić roślin.

Opublikowano

Ja bym Ci proponował najpierw wyciągnąć 100% a dopiero zwiększać :) jeżeli chodzi o wynik to: CFL = słabo a HPS = dobrze, wybór należy do Ciebie :)

ludzie piszą, że używają żarówek Philips Tornado 23W (3 sztuki)

ludzie też jeżdżą fiatem multipla...

Opublikowano

4 albo 5 by ich się przydało to teraz podsumuj na te żarówki wydasz ok 80zl (20+ szt) ja hps używanego dostałem za 80zl :) pochlaniacz ciepła lampy (spreader) gdzieś widziałem za 20 - 40zl i po sprawie z chłodzeniem.

Opublikowano

4 albo 5 by ich się przydało to teraz podsumuj na te żarówki wydasz ok 80zl (20+ szt) ja hps używanego dostałem za 80zl :) pochlaniacz ciepła lampy (spreader) gdzieś widziałem za 20 - 40zl i po sprawie z chłodzeniem.

Mógłby ktoś napisać gdzie można dokupic taki spreader i na jakiej zasadzie on działa?

Ok już znalazłem :)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+