greenmouse Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Witam. Planuję małego boxa, typu 0.8 metra kw., pod ledami, na jakieś 2-3 automaty.Chcę zmontować jakieś 70-100 tanich, chińskich diodek 3W w stosunku 70/30% o długości fali 660/460 (deep red/royal blue).I teraz szybkie pytanie.. czy 70 ledek wystarczy? Czy im więcej tym lepiej?I drugie: czy automat jest czuły na stosunek ilości czerwonych do niebieskich w zależności od fazy wzrostu? Pewnie pytań będzie więcej, ale na razie muszę zanabyć ledki, więc powyższe pytania są najważniejsze Wszystkiego zielonego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Witaj Na ledach się nie znam, więc może inaczej podpowiem, nie lepiej gotowy panel ? Pełno teraz tego, chyba że znasz się na lutownicy I teraz szybkie pytanie.. czy 70 ledek wystarczy? Czy im więcej tym lepiej? Moim zdaniem im więcej tym lepiej I drugie: czy automat jest czuły na stosunek ilości czerwonych do niebieskich w zależności od fazy wzrostu? Nie ma różnicy czy to automat czy nie. Najlepszy panel będzie gdy ma pełne spektrum widma, ale z przewagą czerwonych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenmouse Posted January 23, 2015 Author Share Posted January 23, 2015 Lutownicy się nie boję, ba - czasem lubię Zakres spektrum oparłem na growlogach niejakiego Weezarda z cannabis.org. Oczywiście - mogę się mylić, dlatego szukam wsparcia. A co do im więcej tym lepiej, to tego się spodziewałem, ale wychodzi mi panel na jakieś 300 Wat, a to już sporo.Panel ma być prosty. Przy założeniu 100 sztuk, to będzie 30 niebieskich, 70 czerwonych i jakieś 3-4 zasilacze do tego...Przy okazji.. czy przy automacie ma sens zmiana składu ledów w zależności od fazy wzrostu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Poczytaj forum, pooglądaj growlogi, tutaj też mamy kilka na ledach Przeczytaj ten temat: Diody LED, Budowa własnego panelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenmouse Posted January 23, 2015 Author Share Posted January 23, 2015 Poczytaj forum, pooglądaj growlogi, tutaj też mamy kilka na ledach Przeczytaj ten temat: Diody LED, Budowa własnego panelu A przeczytałem, przeczytałem Obleciałem już każdy growlog ledowy, jaki znalazłem. Ale teoria teorią, a teraz potrzebuje powoli pomocy w starcie pierwszego boxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 z budową leda to nie dużo nie podpowiem, ale z resztą boxa wal śmiało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.