Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

2 rosliny z jednej pestki. Pandora z paradise seeds

Recommended Posts

Opublikowano

witam!mam takie oto pytanko.Trafila mi sie podwojna pandorka.Czytalem ze jedna trzeba wyrwac etc bo lipa.Ale z tym sie nie zgodze bo po rozsadzeniu planty szly z wiekszym wigorem jak reszta pandor.Cieszylem sie ze bede mial 2 z jednego ale jeszcze bardziej sie ucieszylem jak jedna okazala sie facetem:)A wiec zapylilem blizniacza kobitke(no i jeszcze nie blizniacza)i otrzymalem czyste regulary pandory.I teraz ciekawi mnie jak kwestia genow? pozostana takie same?moc?beda stabilne czy raczej trzeba bedzie stabilizowac?nie mialem jeszcze okazji tego sprawdzic bo swiezutka sprawa.Co o tym myslicie?

Opublikowano

mam przypuszczenia:

pokolenie które ci powstanie będzie hermafrodytyczne lub feminizowane

następną rzecz  to że gen był recesywny więc jakaś część pokolenia może go zachować

Opublikowano

z tego co sie doinformowalem jedna moze byc haploida czyli posiadajaca jeden zestaw chromosomow...czyli tak jak piszesz moze byc ze beda feminizowane badz hermoafrodyty aczkolwiek mam nadzieje ze bedzie to pierwsza opcja:) moze jak napisze do breedera to sie odniosa do takiego przypadku...

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+