Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Detale do mojego GROWBOXA

Recommended Posts

Opublikowano

Witam,

Dwa dni temu zabrałem się do budowy growboxa na 1-2 roślinki, kupiłem w sklepie najcieńszą płytę OSB i zmontowałem prostopadłościan o wymiarach 40 cm x 40 cm x 125 cm. Narożniki wyłożyłem taśmą silikonową żeby dokładnie uszczelnić pomieszczenie, następnie użyłem styropianu również bardzo cienkiego na ściany a na styropian nakleiłem folię za grzejnikową, która jest dosyć tania: /admin - link do obrazka wygasł/

Stanąłem teraz przed wyborem dwóch rzeczy wentylatorów oraz oświetlenia, czy na takiego boxa wystarczy mi jeden wentylatorek komputerowy który wciąga powietrze i jeden co wtłacza do boxa i z oświetleniem nie mam kompletnie pojęcia czy użyć ledów czy hps żeby było dobre światło i wystarczająca wentylacja. A no i dodam że uprawa jest w pokoju i zależy mi żeby było w miarę cicho i żeby zneutralizować zapach do minimum! Proszę o wszelkie rady, z góry dzięki! :)

Opublikowano

Super dzięki Miś, 

/admin - cenzura link allegro wygasł/

czy takowe wystarczą czy lepiej zainwestować w coś takiego:

/admin - cenzura link allegro wygasł/ (tutaj są 4 rodzaje do wyboru, rozmiary)

No i co do oświetlenia, możesz polecić serwis gdzie można kupić gotowy zestaw, bo z tego co natrafiam to same drogie są, czy lepiej samemu zmontować?! Przy 100W temperatura powinna być okej? 

A ten materiał odblaskowy co o nim myślicie, tragedia czy może zdać egzamin, rolka 5m kosztuję 15 zł więc może warto!

Opublikowano

Witaj

A ja polecam lepsze rozwiązanie niż komputerowe chyba że masz je pod ręką... A i nie wtłaczaj powietrza tylko obydwa na wyciąg.

Najtańszy kanałowy

WENTYLATOR KANAŁOWY FI 125MM 150M3/H

i filtr

FILTR WĘGLOWY CAN FI 125MM 150M3/H

Niestety jeżeli chcesz cicho to nie będzie tanio, przewody wentylacyjne z izolacją bardzo dobrze wyciszają, lepszy wentylator bo ten co dałem to głośny.

Użyj zestawu HPS będziesz bardziej zadowolony.

Poszukaj w dziale giełda na forum, często można trafić tanio zestaw. 

ZESTAW OŚWIETLENIOWY 100W GIB FS + STUCCO 80%

Opublikowano

Znalazłem coś takiego, warto /admin - cenzura link allegro wygasł/ ?

Szefie te linki co wrzucasz nie wiem czemu ale jak je odpalam to jest biała strona :)

Ten osiowy znalazłem na allegro i jest trochę droższy od komputerowego no i ma aż 46db to jednak za dużo jak na pokój zwłaszcza, że wenty chodzą 24h :)

Opublikowano

Ok HPS wciągnięty, czyli umiejscowić 2 wentylatory na górnej podstawie? Czyli drzewko nie potrzebuje cyrkulacji powietrza z nowym CO2, nie wiem na ile mój box jest szczelny, no ponawiam to pytanko o ten materiał na ścianki :)

Opublikowano

Oczywiście że potrzebuje, otwory wlotowe robisz na dole po każdej stronie prócz drzwi, jakąś siatkę na otwory by nic nie wlazło do boxa. Wentylatory na górze aby wyciągały z boxa, a ciśnienie spowoduje że z taką samą prędkością co wyciągasz powietrze, świeże będzie wlatywało otworami do boxa.

Materiał na ścianki: 

FOLIA REFLEKSYJNA CZARNO-BIAŁA 85MU 1x2M

Opublikowano

Tylko problem w tym że już użyłem tego materiału, czyli odklejać go i zmieniać ? 

Jak już zmontuję całość to rozglądam się za nasionkami ile i kupić i jaką odmianę, w takim boxie dam radę posadzić 2 roślinki? Szukam odmiany co rosną na metr z hakiem skoro mam wysokość 1,25, żeby była dosyć mocna i na dobry humor, nie znam się na odmianach dlatego pytam :)

Zastanawiam się nad: 

K-Train Green House Seeds

lub

Ladyburn 1974 Green House Seeds

wysokość średnia to chyba taka do 1m ?

Te filtry węglowe to rozumiem że trzeba kupić dwa, podłączyć przewody wentylacyjne do nich i w nie wsadzić filtry? Najtańszy jaki znalazłem to około 100 zł, a muszę kupić dwa to już ponad 200 zł :o tylko takie jest rozwiązanie?

A gdyby kupić zwykłe filtry takie w castoramie kwadratowe i do tego jakiś zoobojętniacz zapachów i spryskiwać od czasu do czasu te filtry ? Myślę nad najtańszym rozwiązaniem :)

MEMBRANA ZAPACHOWA / VAPORTEK NR 2

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+