Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam,

Mam 2x 600W Green Power Philipsa i potrzebuje uklad zasilajacy do nich, a nie znam sie na tym wogole, wiec prosze o pomoc bardziej kumatych growerow . Czytalem troche o tym ale nie wiele kumam. Prosze pomoc w wyborze i wytlumaczenie jak i kiedy sie zmienia zuzycie pradu. Widzialem w w growshopach firmy Lumatek Gib Gavita. Na co musze zwrocic uwage przy zakupie.

Pozdro

Opublikowano

Witaj

Do żarówek 600W potrzebujesz zasilaczy. Mogą być magnetyczne lub cyfrowe/elektroniczne. Cyfrowe są lepsze pod każdym względem prócz ceny ;)

Magnetyczny:

GIB PRO-V-T UKŁAD ZASILAJĄCY DO HPS / MH 600W

Cyfrowy:

LUMATEK CYF. UKŁAD ZASILAJĄCY DO HPS/MH 600W SUPER LUMEN DIM

W układach cyfrowych posiadających DIM, można regulować moc, czyli podłączamy cały zestaw 600W ale na zasilaczu ustawiamy pokrętłem tylko 400W na okres wegetacji by nie marnować prądu, w fazie kwitnienia zwiększamy do 600W. Nie musisz kupować żarówek 400W, każda żarówka może świecić z mniejszą mocą ale nie większą ;)

Tutaj obliczysz co do złotówki zużycie prądu /admin - link już nie działa/

Pamiętaj że można zastosować fotoperiod 12/1 a później 13/11 i skracasz, zapraszam do lektury forum :)

Opublikowano

Gdzies widzialem chyba na lumateku przelacznik na660 . Na cenie mi nie zqlezy bo juz kupilem jeden za 50€ i sie grzeje a dotego brzeczy chce poprostu najlepszy zasilacz i wole wywalic raz a dobrze niz sie motac co jakis czas albo zeby mnie to meczylo ze moge miec cos lepszego.Czytalem ten temat o fotoperiodach 12/1 iten na flo ze zwiekszaniem o pol h co tygodnie jez3li to prawda to jest to tez pole do zmniejszania kosztow:).

Dzieki Wito

Opublikowano

zwiekszaniem

zmniejszeniem, zmniejszasz z 11 godzin świecenia do 9.

Najlepszy to Lumatek, a to co widziałeś to nadal funkcja DIM, zwiększa o 10% moc żarówki czyli daje 660W, żarówce nic nie jest a opcja bardzo fajna na późne kwitnienie. Jak masz kasę i chcesz najlepszy to Lumatek, są niezawodne :)

Opublikowano

Vito czyli z tego co zrozumialem to nie musz zmieniac lamp na wege?

Chodzilo mi o zwiekszanie nocy ( kwestia z oszczedzaniem , za snia nie da sie oszczedzic) :)

Poczytam jeszcze o tym ale raczej juz wybralem the winner is Lumatek cyf. 600W super lumen DIM. Jeszcze raz wielkie yol. :)

Pozdr.

Opublikowano

Są jeszcze żarówki MH ale one lepiej się nadają na klony lub matki. 

Vito czyli z tego co zrozumialem to nie musz zmieniac lamp na wege?

Nie, Twoje są dobre :) Na wegetacje po prostu przykręcisz pokrętłem z 600W na 400W.

Chodzilo mi o zwiekszanie nocy ( kwestia z oszczedzaniem , za snia nie da sie oszczedzic) :)

Fotoperiod 12/1 - poczytaj o tym, masz na forum. Polecam.

Załóż growloga jak wystartujesz :)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+