Plantator Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Witam, Czy ktorys ze bardziej doswiadczonych growerow opisalby fazy rozwoju czarodzejskiej rosliny, na przykladzie tabeli karmienia Aptus-Holland. Dzieki z gory,user_manual_ENG.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Pierwsze 3 tygodnie wegetacja - fotoperiod np. 16/8 lub 12/1 Później faza kwitnienia - fotoperio 12/12 lub 13/11 i skracasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plantator Posted November 1, 2014 Author Share Posted November 1, 2014 Dzieki Vito. Odnosnie fotoperiodu to dla kitnienia nie jest optymalni 12/12h ? Postaram sie byc bardziej precyzyjny, chodzi mi o to jak rozpoznac poszczegolne fazy rozwoju np: kiedy konczy sie seeding a zaczyna planting, i kiedy konczy sie plantig a zaczyna sie faza growth i dalej kiedy konczy sie growth a zaczyna sie early flo itd. Mam pytani czy ktos uzywal produktow Aptus Holland? Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blvck Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Postaram sie byc bardziej precyzyjny, chodzi mi o to jak rozpoznac poszczegolne fazy rozwoju np: kiedy konczy sie seeding a zaczyna planting, i kiedy konczy sie plantig a zaczyna sie faza growth i dalej kiedy konczy sie growth a zaczyna sie early flo itd. Nie jestem bardzo doświadczony ale ci opiszę Seeding - kiełkowanie, jak wykiełkuje i pojawią się pierwsze listki to koniec tego etapu Planting - bardzo wczesny wzrost i tworzenie się korzeni (nie wiem dokłanie ile, ale może pierwsze 1-2 tyg) Growth - dalszy wzrost wegetatywny (do przełączenia fotoperiodu) Early flowering - rozpoczęcie kwitnięcia, pojawienie się preflowerów (po przełączeniu fotoperiodu, może z tydzień) Late flowering - dalszy etap kwitnięcia Maturation - dojrzewanie czyli puchnięcie i zwiększanie masy kwiatostanów, ostra produkcja żywicy Cleaning - ostatni etap czyli tak zwany flush przed ścinką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plantator Posted November 1, 2014 Author Share Posted November 1, 2014 Dzieki Uzytkownik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Odnosnie fotoperiodu to dla kitnienia nie jest optymalni 12/12h ? Nie jest ? Jest Przy tym fotoperiodzie będą kwitły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plantator Posted November 1, 2014 Author Share Posted November 1, 2014 Vito, To kiedy jest najlepiej przelaczyc z 18/6 na 12/12 ? Jak plant osiagnie zadana wysokosc? czy jest jakis inny znak? Ja dzialam tylko na plantach nie sadzilem nigdy z nasion. Planty dostaje zawsze z trzema czsem z 4 pietrami lisci wysokosc tak do 10, 13 cm i chodzi mi o to kiedy jest optymalni przelaczyc je na 12/12 Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Klony po tygodniu przełączasz na kwitnienie, od nasiona po około 3 tygodniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plantator Posted November 2, 2014 Author Share Posted November 2, 2014 Dzieki Wito Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.