hermos12 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Witam, chciałbym zadać parę pytań doświadczonym Growerom uprawiającym w COCO:1) Jak często podlewacie rośliny w COCO?2) Jaką ilością np. w 1 tydz. VEG, a jaką w 1 tydz. FLO. oraz 2 tyg. przed ścinką (mniej więcej dla orientacji)?3) Czy mogę rozrobić pożywkę do COCO np. w 20l baniaku i mieć spokój z PH i EC na 2tyg.?NIE DOTYCZĄCE COCO (w tym temacie bo po co 2?):4) Czy 2x Budda CO2 generator wystarczą na 2m2 boxa? (Piszą, że 1 torba działa 6mc i na boxa 1,2m x 1,2)5) Przyjmując optymalne warunki z 1,96m2 z 16 ww od Dinafem w COCO pod 2x HPS 400w 58lumenów da radę wyciągnąć po 40 - 45g suchego z krzaka bez SCROG?TAK DLA ŚCISŁOŚCI:6) Mam wentyl, który reguluje się do temp. jaką ustawię tak więc jaka idealna temp. dla MJ powinna być na VEG a jaka na FLO?7) Tak samo nawilżacz mam z higrometrem więc jaką wilgotność idealnie na VEG, a jaką na FLO ustawić?8 ) Przyjmując temp. w pokoju z boxem 30 stopni to czy wentyl 800m3 da radę ogarnąć te 2x HPS 400w?Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam i bez przypału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Witaj, jeszcze nie uprawiałem w kokosie ale co nieco wiem 1. zależy od warunków, zasada jak przy ziemi. 2. na wegu podlewa się mniej, rzadziej, niech korzeń szuka wody. Na flo zależy od wielkości krzaków, jedne wypiją 2 litry dziennie inne 4 litry Dwa dni przed ścinką można zaprzestać podlewania. 3. zależy od nawozów i wody, ale po dwóch tygodniach wartości pH i EC mogą ulec zmianie. 4. nie stosowałem takich generatorów, jedynie butle z co2, musisz sprawdzić. 5. na spoko, na ziemi też byś tyle wyciągnął. Nie rób żadnych treningów, puść wolno. 6. 27 stopni jest idealną temperaturą dla konopi, nie ważne w jakim stadium. 7. na veg - 75%, na flo wyjmujesz nawilżacz, rośliny powinny same parować. 8. da radę Zakładaj growloga jak wystartujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
hermos12 Posted October 18, 2014 Author Share Posted October 18, 2014 Bardzo dziękuję, napewno będzie growlog. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.