intruz Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Ze wzgledu na deszczową pore kwitnienia w tym roku, używanie nawozu bio ma sens? Czy nawóz chemiczny szybciej od bio podgonił by flo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Uprawa BIO zawsze ma sens, nawet podczas deszczów. Tutaj to jest kwestia indywidualna, jestem zwolennikiem BIO nie palę grassu z mineralnych. Jest to duża różnica pod względem jakościowym, palisz to więc dbaj o zdrowie. A nawozy się nie wypłukują z deszczem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 hehe a powiedz mi, jak żyją wszystkie rośliny na polach ? Idąc teorią wypłukiwania to jakim cudem rosną np. kukurydza ? Dzikie pokrzywy ? jak i cała natura Nawozy mineralne się wypłukują bo to są sole, nawozy bio nie są solami a związkami organicznymi, i ich nie wypłuczesz tak szybko, np. Mikoryza to grzyb który rozrasta się na korzeniu rośliny, obrasta go cały i jego nie wypłuczesz. Ja bym wybrał nawozy organiczne na outdoor np. BIOTABS GUERRILLA BOX Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruz Posted August 27, 2014 Author Share Posted August 27, 2014 Zawsze za BIO. Dzięki za info wypłukiwania, ale wypłukiwanie to raz a dwa słonko. Czy dzięki nawozowi chemicznemu mimo małej ilości słonka jest możliwość szybszego od bio puchnięcia kwiatów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Oczywiście że stymulatory mineralne pobudzą roślinę, jeżeli chodzi o wynik to mineralne zawsze wygrają np. w hydro lub aeroponice. Kiedyś używałem mineralnych to z Canny byłem zadowolony, taki zestaw dawał wynik na drugi dzień: CANNA PK13/14 0.25L / DODATKOWY NAWÓZ / KWITNIENIE CANNA BOOST 0.25L / STYMULATOR KWITNIENIA Jedno podawane do korzeni drugie spryskiwane. Są tańsze stymulatory jak np. GHE RIPEN 0.5L NAWÓZ KOŃCOWY DO GLEBY I HYDRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.