myszku Posted July 20, 2014 Share Posted July 20, 2014 Witam, hoduje outdoor'a w holandii. Przedwczoraj wychodzę z domu i zobaczyłem dziury w liściach, dzisiaj jeszcze więcej ich pomimo opryskow na mszyce. Załączam zdjęcia, co to może być za owad i jak z nim walczyć? Na roślinach tylko nieraz widać małe zuczki z czerwonymi dupami. mam 5 roślinek, 3 dni temu pojawiły się pierwsze Dziurki w liściach na 2 z nich. Dzisiaj pełno dziur, pomimo opryskow na Mszyce które zrobiłem od razu po pojawieniu się dziur. Jedyne owady które zauważyłem na liściach to małe zuczki z czerwonymi dupami. Załączam zdjęcia liści Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 20, 2014 Share Posted July 20, 2014 Witaj, połączyłem Twoje tematy, wystarczy jeden nie musisz zakładać kilku. Ewidentnie masz szkodnika. Poszukaj tutaj czy coś podpasuje pod te robaczki: Szkodniki - Występowanie - Objawy - Zwalczanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Jesli nie widac malych zielonych gasieniczek to za dziurki odpowiedzialny jest przedziorek oprysk z kipow lub kilku fajej wystarczy na ten problem.Pozdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.