wiking11 Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 Ciąg dalszy ... Ziemia uniwersalna ogrodowa PH6-6.5 Lampa około 30cm nad plantami.Narazie nie daję żadnego nawozu, zastanawiam się nad BIOHUMUSem. Pomidorki mają narazie kilka dni więc nie wyglądają okazale, aleee cieszą oko BTW do robienia zdjęć wyjmujecie roślinki spod HPSa czy jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 Jeżeli nie kupiłeś biohumusa to lepiej nie kupuj Jakiekolwiek nawozy podaje się od 2 tygodnia. My czekamy aż zgasną i wtedy cykamy, ale można wyłączyć na chwilę lampę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
etnies Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 Po prostu do fotek wyłączaj lampe , a co do nawozu to temat biohumusa był omawiany wiele razy = nie opłacalność Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiking11 Posted July 2, 2014 Author Share Posted July 2, 2014 Thnx za info , postaram się poprawić jakość zdjęć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzielnicowy Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Idealny growbox do mieszkania. Szafa. Z zewnątrz nic nie wzbudza podejrzeń, a w środku dzieją się cuda Fajnie to wszystko wygląda. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Ja bym usunął keramzyt, skąd ten pomysł na niego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiking11 Posted July 8, 2014 Author Share Posted July 8, 2014 Ja bym usunął keramzyt, skąd ten pomysł na niego ? Wzięty właśnie z relacji innych upraw Podobno trzyma wilgoć (w co jestem w stanie uwierzyć) z drugiej strony jeżeli się nagrzeje to praży od spodu roślinki a czy to dobre to nie wiem (to już moja rozkimna ) Musze poczytać czy coś zmienia w PH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Oczywiście że zmienia pH, nie wolno go używać bez wypłukania i to 3 razy ! Stare fotorelacje nie zawsze są dobrym przykładem, cały czas się uczymy i teraz śmiało można powiedzieć że keramzyt jest wyłącznie do hydroponiki. Do gleby dodaje się tylko perlit jeżeli chcesz poprawić jej właściwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Co tam się pozmieniało ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 wiking11 logowałeś się wczoraj, prosimy o aktualizację growloga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.